Ytterligare en forward borta i kvällens lag

Näst efter Västervik är kvällens motståndare, Grästorp, faktiskt seriens formstarkaste lag. Om man bara ser till de två senaste omgångarna alltså… Men faktum är att GIK har höjt sig rejält på slutet. 5-3 borta mot Kumla och nu senast 5-2 hemma mot Mjölby är sköna siffror för västgötarna, som har en bedrövligt tung säsong bakom sig i övrigt. Sist på 15 poäng efter 22 omgångar var ju långt ifrån vad man hade hoppats på.

 

Förutom att hemvändande klasspelarna Carl-Johan Svensson (nyligen tillbaka från skada) och Jonas Lönn verkar ha kommit igång, förklarar GIK-forwarden Johan Wulcan lagets gryende form så här till klubbens hemsida:

– Nu har vi medstuds istället för motstuds och vi vågar ta avslut. Har vi tagit poäng mot de andra topplagen kan vi göra det även mot Vimmerby.

 

I och med segern hemma mot Skövde i söndags säkrade Vimmerby Hockey, som första lag, en plats i den södra Allettan. Det gör att man nu har fem ”betydelselösa” matcher som väntar. Men så vill inte tränare Tomas Sandlin och killarna i laget se det.
– Vårt första mål har varit att ta oss till Allettan och nu är vi där. Men redan i måndags hade vi ett möte i laget för att sätta upp en ny målsättning. Vi kom överens om att det skulle vara att försöka hålla serieledningen ända in i ”mål”. Det finns inga enkla matcher i den här serien, därför gäller full insats från start i kväll om vi ska ha chans att vinna.

 

Redan hårt skadedrabbade Vimmerby Hockey har under dagen fått se ytterligare en forward kasta in handduken. I dag är det febersjuke Sebastian Nilsson som inte kommer till spel. I och med det saknar Vimmerby fyra av sina sju bästa poänggörare.
– Det här är som en sämre Agatha Christie-roman. De faller från, den ena efter den andra, suckar Tomas Sandlin.
– Därför är det självklart extra skönt att vi redan är klara för Allettan. Rasse (Rasmus Davidsson) och Jeppe (Jesper Karlsson) kommer få mer speltid och det är jättebra.

 

Trots rejäl överlägsenhet i spelet och trots att skotten vanns med 55-24 blev det ”bara” två poäng för Vimmerby senast det begav sig (i den femte omgången) i Åse & Viste Arena. Med två snabba mål i mitten av den sista perioden, såg Vimmerby ut att ha avgjort matchen, men med dryga tre minuter kvar satte Jonas Lönn 2-2. Sedan kom VH:s segermål redan 42 sekunder in i over time – en välriktad fladderpuck indundrad i nätmaskorna av Jacob Isaksson.
- I den matchen stod deras unge målvaktsdebutant (Robin Ivehag) fullständigt på huvudet och räddade det mesta. Samtidigt är Grästorp bättre nu än då, så det kommer inte vara svårt att motivera våra killar. Vi har serieledningen att fajtas för och kommer ha fullt fokus med oss in på isen, säger Tomas Sandlin.

 

Om vi ser till de övriga matcherna den här omgången, så är ju kampen mellan Mariestad och Västervik alldeles extra intressant. VIK, som har schabblat bort ett par lysande lägen att sätta sig i förarsätet avseende en plats till Allettan, är nu ändå åter med i matchen. Seger i kväll och - ja, då ser det helt plötsligt ganska bra ut igen... Matchen mellan Skövde och Vita Hästen är självklart också väldigt betydelsefull för kampen om den där åtråvärda fjärdeplaceringen.

 

Nedsläpp klockan 19.00 i Grästorp i kväll.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0