Bois tränare: "Någon gång förlorar vi"

Efter kvällens omgång, den nionde i division ett-serien, så har alla lag mött varandra en gång. Och vem kunde tro att det i kväll skulle spelas seriefinal i Vimmerby ishall mellan två lag som ännu inte har släppt till en enda trepoängare till någon motståndare.

 

Vimmerby på 21 poäng. Mariestad på 20. Ettan mot tvåan. Vimmerby ishall klockan 19.00 i kväll. Det här får du inte missa.

 

I fjol vann Mariestads BoIS tre av tre möjliga i Vimmerby ishall.
– Ja, vi har positiva minnen därifrån. Bara att ladda upp för att sno ytterligare poäng, säger tränaren Staffan Lundh till Mariestads Tidningen.


BoIS har ju, likt Vimmerby, gått som tåget hittills. Enda förlusten kom hemma mot Forshaga, då nykomlingen vann efter straffar. I de tre senast omgångarna har Mariestad vunnit med uddamålet mot Vita Hästen (förlängning), Kumla och Skövde (straffar). Men någon mättnad tror inte Staffan Lundh att det är någon risk för:
– Det känns inte som det. Vi har mer en trygghet om att vi vet vad vi har gjort. Men någon gång förlorar vi. Gäller bara att skjuta det så långt framåt som möjligt, säger han.

 

Mariestad kommer med bästa möjliga lag till Vimmerby. Ett tag var det frågetecken för skyttekungen Jonas Pontusson, som fick en smäll i ansiktet i Skaraborgsderbyt mot Skövde i söndags. Röntgen av okbenet visade dock att inget var skadat, så han spelar i kväll. Ett sent frågetecken dock för duktige offensive backen Marcus Green, som är tveksam till spel efter att ha fått en puck på foten i veckan.

 

Vimmerby mönstrar också helt ordinarie lag, vilket innebär samma formationer som besegrade Mjölby med 4-2 i söndags. Enda skillnaden är att Calle Brattenberger återigen vaktar målet.

 

Vad gäller kvällens båda målvakter så är det statistiskt sett seriens överlägset två bästa. Mariestads Andreas Ollikainen (på lån från BIK Karlskoga) leder målvaktsligan på 95,00 i räddningsprocent. Vimmerbys Calle Brattenberger skuggar på andra plats med 94,15 %.

 

Att hålla koll på i kväll: Mariestads förstafemma med backarna Mikael Alba (ny från Vita Hästen och som leder den interna skytteligan) och Johan Frisk samt hypervassa kedjan med Eddie Davidsson, Jonas Pontusson och Filip Engqvist. Om vi lyckas neutralisera dem samt får Ollikainen i kassen att verka mänsklig, ja då vinner vi. Men det är ju lättare sagt än gjort…

 

I övrigt då?

Mest intressant att se hur Västervik reagerar på förlusten mot Forshaga samt allt tjafs som har varit sedan dess. I dag blev det i alla fall klart att amerikanske backen Josh Burrows äntligen har fått alla sina papper i ordning och därmed spelar hemmamatchen mot Grästorp i kväll.
Intressant östgötaderby i Norrköping, där hemmalaget Vita Hästen ska visa att 6-0-segern borta mot Kumla senast inte var någon tillfällighet. I kväll står Mjölby för motståndet.
Tranås-Forshaga och Skövde-Kumla bort väl ge två säkra hemmasegrar, kan man tycka. Fast i den här serien har det å andra sidan hittills inte varit mycket som har stämt med det som man siade om innan.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Vhfan

Jag sa att VH skulle krossa Mariestad, det var bara förnamnet VH kör fullständigt över BOIS det kunde ha blivit 15-1 VH är ruggigt bra nu !!!!

2013-10-09 @ 22:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0