Lite mitt-i-veckan-svammel

Så har den andra rundans fyra första svåra matcher spelats och förutom plumpen borta mot Tranås, så har killarna gjort det riktigt bra. Segrar mot Västervik och Skövde plus en poäng mot Vita Hästen.

 

Seger mot Skövde i går ja. En ganska jämn tillställning, som väl inte på något sätt kommer bli ihågkommen i generationer. Segern dock rättvis, då Vimmerby kändes lite tyngre, lite rappare och lite farligare. Skövde hade stundtals ganska mycket puck – framför allt i tredje perioden – man hade förtvivlat svårt att komma in på mål och skapa chanser.

 

Härnäst väntar på papperet enklare motstånd: Grästorp (h), Kumla (b), Forshaga (b), Mjölby (h) och Mariestad (b). Men det är enbart på papperet... Det är i sådana här matcher som karaktär och moral visar sig.

 

Gläds enormt mycket med den nykomponerade tredjefemman i går (Vimmerby saknade ju fyra tongivande forwards jämfört med matchen mot Vita Hästen). Därför fick backen Jalle Isaksson lite kvickt skolas om till center – och han skötte sig alldeles utmärkt. Precis som sina kedjekompisar Petrus och Rundgren samt backarna Tobias Ternelius och Pelle Ström. Det känns som att i stort sett alla spelare i Vimmerby har tagit ett kliv i utvecklingen sedan förra säsongen, men tusan vet om inte just Jalle och Pelle är de två som har rusat längst? Båda har fått chansen och förtroendet på allvar, vilket de verkligen har tagit vara på. Kul!
Även Jim Nordh måste nämnas. Han gjorde sin klart bästa match för säsongen och var riktigt bra. Nu håller vi bara tummarna för att det skott han fick på foten i matchens sista minut inte tog allt för illa.

 

Jag har vid ett par tillfällen varit riktigt kritisk till svajiga domarinsatser. Men då måste man också vara givmild och berömma domare när de gör det bra. Som exempelvis Daniel Gustafsson i Skövde i går. Rätt placerad, läser spelet bra, låter spelarna göra upp, minimalt med feldomslut och är inte heller inne och petar eller blåser sönder matchen. Effekten: Totalt fem utvisningar och bra flyt i spelet. Tack!

 

Nyfiken på att läsa vad andra skriver om gårdagens match? Här hittar du referatet på Skövde IK:s hemsida och här är artikeln i Skövde Nyheter. Bloggare Mikael Mjörnberg på hockeysverige.se skriver så här.

 

Tjatar mycket om Björn Jonasson, men man kan inte låta bli att beundras. Smärtor både här och där och en fot som i går var så svullen att den knappt gick ner i skridskon. Men inget gnäll, utan istället är det bara in på isen och producera. 1+1 från hans klubba i går.

 

Förre VH-centern Pierre Gustavsson verkar ha fått en riktig boost efter flytten till Västervik. Två nya poäng från Pierre i går, som dessutom har varit VIK:s genomgående bäste spelare den här säsongen.

 

Desto tråkigare för Västerviks IK: Duktige centern Tyler Johnson skadade knäet och källor inom VIK berättar att säsongen i värsta fall kan vara körd för honom. Förhoppningsvis ger dagens läkarundersökning bättre besked.

 

Apropå Västervik. På söndag tar laget emot Mariestad. Det känns som lite av sista chansen för att haka på i kampen om en Allettanplats. Förlust där så är nog till och med jag redo att lägga mig platt och säga att det är kört.

 

Sett till tidigare säsonger så imponerar Vimmerbys publiksnitt på 1003 personer (märkligt nog exakt samma antal som såg matchen Skövde-VH i går). I fyra av VH:s hemmamatcher har det varit mer än 1000 personer på läktaren och den sämsta publiksiffran hittills är 811 mot Forshaga (märkligt nummer två: 811 åskådare, säsongens sämsta siffra, är exakt det snitt som vi hade i E-serien i fjol).

 

Grästorp? Med tanke på hur fullständigt överlägset Vimmerby var under halva matchen så kan jag fortfarande inte smälta att vi tappade poäng mot dem borta. Och på söndag är det dags för match mot dem igen - nu hemma. Om inte annat så borde irritationen över det poängtappet vara tändvätska nog.

 

Inför säsongen var jag en av dem som var lite orolig för Vimmerbys defensiv. Där fick jag för det! 26 insläppta mål på 13 matcher (två i snitt per match) är bäst i hela serien.

 

”En skitmatch. Bland det sämsta vi gjort”.
Vita Hästens tränare, Pelle Hånberg, kunde knappt ens glädjas åt de tre poängen efter 5-3-segern hemma mot Västervik i går när han pratade med Folkbladet.

 

Bra mitt-i-säsongen-värvning av seriekollegan Forshaga. I går blev det nämligen klart att allsvenskt meriterade forwarden Henrik Olsén, 21 år, ansluter från Mora. Totalt har han 83 allsvenska matcher på kontot och 19 gjorda poäng på dessa (5+14).

 

Missa förresten inte att kolla in highlights från Skövde-matchen. Här är en länk till det drygt åtta minuter långa inslaget. Cirka fem minuter in i det hittar du delar av det power play som inledde den tredje perioden. Vimmerby snurrade då i Skövdes zon i två minuter i sträck och SIK-försvararna gick till slut på knäna. Ineffektivitet och målis Jirhage gjorde så att matchen inte avgjordes redan där.

 

Apropå publik. Så här ser topp 10, division 1 i hela Sverige ut:

1) Tingsryd, 1702

2) Vita Hästen, 1161

3) Skövde, 1076

4) Halmstad, 1059

5) Vimmerby, 1003

6) Nybro, 1001

7) Mariestad, 954

8) Mörrum, 904

9) Kallinge, 902

10) Kristianstad, 890

 

Övriga lag i E-serien:

Tranås, 630

Västervik, 572

Grästorp, 416

Mjölby, 314

Forshaga, 258

Kumla, 158

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0