Statsistiken tydlig - VH vinner i eftermiddag

Det är inte roligt att säga, men tyvärr måste vi nu lägga derbysegern mot Västervik bakom oss. För i eftermiddag väntar ännu en holmgång i Vimmerby ishall. Lördagsmatch mot seriens jättefavoriter Vita Hästen, som kommer med en full(bokad) supporterbuss och många bilar. 15:00 kör vi igång och vi laddar upp med lite statistik så länge - statistik som tydligt pekar på att VH vinner dagens match. Oklart dock bara vilket av dem...:

 

Bland de åtta bästa i E-seriens poängliga, parkerar sex spelare från antingen Vita Hästen eller Vimmerby. Endast Västerviks Joacim Hedblad och Skövdes Jesper Hultman blandar sig in bland Hästens Marcus Eriksson och Niklas Lihagen samt Vimmerbys Jakob Karlsson, Alexander Holmberg, Björn Jonasson och Markus Modigs.

 

Och apropå Markus Modigs, så leder han listan över spelare med flest gjorda mål. Han och Grästorps Jakob Wulcan ståtar med nio mål vardera.

 

Vimmerbyspelarna håller sig även väl framme i +/--statistiken. Hela sju av de elva första på den listan är VH-spelare. Toppar den listan gör Skövdes Robin Johansson på +15. Vimmerbys Adam Rundqvist tvåa på +14.

 

Mer intressant statistik. Vimmerbys Markus Modigs är den överlägste mest effektiva spelaren att göra mål. Av de skott han skjuter på mål så går hela 39,13 procent av dessa in. Motsvarande siffra för tvåan Jacob Wulcan är 27,27. Så Macke, tio skott mot Vita Hästen i eftermiddag, så blir det enligt statistiken fyra nya mål!

 

Inte helt oväntat leder vår egen Calle Brattenberger målvaktsligan med 93,77 i räddningsprocent. Tvåa är Mariestads Andreas Ollikainen på 93,58. Noterbart är att endast åtta av de 19 målvakter i division 1 E, som har spelat, har en räddningsprocent över 90.

 

Om vi återigen ska tjata om det här med att hålla sig från utvisningsbåset, så är det väl mer berättigat än någonsin inför dagens match. Vita Hästen toppar effektiviteten i powerplay ganska klart. I 28 % av de numerära överlägena ringer det bakom motståndarmålvakten. Vimmerby är tvåa i statistiken med 23 %.

 

Omvänd statistik, då lagen spelar i numerärt underläge, så är Vimmerby det bättre av de två. Vimmerby ligger tvåa efter Mariestad och släpper bara in mål i 12 % av sina boxplay. Vita Hästen femma på listan med 15 %.


Seger för VH efter straffar i den första matchen lagen emellan den här säsongen. Men om vi ska titta på statistiken, så talar det mesta för Hästen-seger i dag. Där visar det sig nämligen att Vita Hästen har tagit 25 poäng i lagens inbördes möten, jämfört med Vimmerbys åtta pinnar. Målskillnaden är 41-24 i Norrköpingslagets favör.

 

Vita Hästen är också serriens formstarkaste lag med fyra raka segrar och 19-5 i målskillnad (6-2, 5-0, 6-0, 3-2). Noterbart är att uddamålssegern dock kom mot näst sist placerade Forshoga samt att lagets senaste förlust kom mot tabelljumbon Grästorp för fem matcher sedan.

 

Vassaste målskyttar för Vimmerby (av de som spelar kvar i VH) mot Vita Hästen genom åren är Jim Nordh 3 samt Andreas Rundgren och Emil Wahlberg 2. Flest målgivande passningar ståtar Björn Jonasson med – 4 stycken.

 

Läget i lagen inför eftermiddagen då? I Vita Hästen sätts ett stort frågetecken för Jocke Pettersson som höll på att få ena örat avslitet i onsdags efter att ha fått ett slagskott på det. I övrigt har förkylning härjat i truppen, men det är ännu oklart om någon av de krassliga spelarna tvingas kasta in handduken i dag.
Vimmerby kommer till spel med starkast möjliga lag. Det enda frågetecknet är Robin Ekström, som åkte på ett kraftigt migränanfall i går kväll, men sannolikt ska det ha gett med sig helt tills i eftermiddag. I övrigt tränade alla i går och kommer spela i dag.

 

Nu kör vi!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Petlin

Klockren rubrik, den ställer jag upp på till 100%.

2013-10-19 @ 10:43:59
Postat av: stefan

Skulle vilja se bentacklingen på Holmberg! Kanske ett rättvist resultat till sist men det känns som hästen ska vara mest nöjda med poängen.
Och till Hästen fans att fortsätta skrika när det ligger skadade spelare på isen TOTALT respektlöst skärpning....

2013-10-19 @ 17:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0