Positiva skadebesked om Alexander Holmberg

VH-tränaren Tomas Sandlin befarade att poängmaskinen Alexander Holmberg (femma i E-seriens poängliga med 5+11 på tolv matcher) skulle vara borta 6-8 veckor efter den knätackling han åkte på i lördags mot Vita Hästen. Lyckligtvis verkar det, efter dagens läkarundersökning, nu inte vara riktigt så illa:

”Nej, skadan är nog lyckligtvis lindrigare än vi trodde från början”, säger Alexander i kväll.
”Inget är av eller trasigt och jag ska försöka träna så mycket det går och vara på is så snabbt som det bara är möjligt. Det handlar mest om att härda ut och orka med smärtan. Jag hoppas vara tillbaka om ett par veckor”.

 

När vi ändå är inne på poängligan, så beläggs tre av de sju översta platserna i den av Vimmerbyspelare. Jakob Karlsson parkerar på platsen framför Alexander Holmberg med sina 6+10. Björn Jonasson är sjua med 3+13. Samtliga alltså på 16 poäng. Noterbart är då att Björn Jonasson är den i toppen som har spelat minst antal matcher, bara nio stycken. Om man ser till poängsnitt per match, så är Jonasson näst bäst med sina 1,78. Toppar den listan, liksom poängligan, gör Vita Hästens Marcus Eriksson med 2,00 poäng per match.

 

Och apropå Marcus Eriksson, så verkar han ha sin åsikt om Vimmerby ganska klar för sig:

 

”Jag tycker att vi ska slå det här laget, inget snack om saken”.

Målsprutan hos serietvåan Hästen hade inte mycket till övers för serieledaren efter matchen i Vimmerby när han tyckte till i Folkbladet.

 

”…vi är ett klart mycket bättre lag än Vimmerby”.

Inte i Vimmerby Tidningen heller, föresten…

 

Words!

 


Kommentarer
Postat av: VH fan

Skitsnack från Hästen, VH är minst lika bra i dom två första perioderna, och det är väl skandal att Hästen inte är bättre med den spelarbudget som dom har jag skulle skäms om jag vore styrelseledamot i Hästen, jag tycker VH är mycket rappare och bättre hockeyspelare.

2013-10-21 @ 22:19:41
Postat av: Sittplats

Vita hästen är överskattat, Sperrle i mål är inte ens topp fem av målvakterna i serien, i VH skulle han vara tredje målvakt hoppas verkligen att inte Hästen betalar lön till honom.

2013-10-21 @ 22:22:21
Postat av: johan

Haha. Hur många av Jonassons assist är såkallade "snackassists" då? Hans procentsats brukar ligga ungefär på 30-35% när det gäller den totala poängskörden. Det blir fin statistik på EP i alla fall.

2013-10-22 @ 14:25:41
Postat av: Pelle

Känner igen mig själv i era sura kommentarer.
Då som nu höll jag på Hästen. Favoriterna i serien på den tiden var Örebro. Hästen tog nio av nio poäng mot dem i grundserien. Hur fan kunde någon vara så dum att de påstod att Hästen var sämre än Örebro då??
Allettan kom och jag fick lära mig vem det var som var dum...

2013-10-22 @ 15:40:13
Postat av: Ståhla JR

Skönt att höra om Alexander!

Glöm inte bort den press, inbyggda förväntningar och prestationskrav årets Vita Hästen har på sig!

Alla räknar, beräknar och tror att laget bara per automatik skall vinna denna serie, men precis som flera här säger, så finns det i år fler riktigt välmeriterade lag med klasspelare. Likväl så får inte varken VH, Bois, Siken eller Västervik/Taif den pressen på sig. Visst...Vi har oss själv att skylla, men media, andra lags supportrar överdriver också väldigt mycket kring oss. Vi är ett skickligt lag, och har som många andra lag det tufft ekonomiskt...Men det är vi knappast ensamma om. Med den spelartruppen VH besitter iår, så lär den näppeligen vara gratis heller.

Inte minst Marcus Ericsson som förväntas vara den drivande i vår jakt på AS...Jag tror att Marcus var lika nöjd, som mig med 2 poäng nere i eran mycket svårspelade "Tigerkula".

Jag tycker matchen var i er hamn efter 40 minuter, men sedan faller ni i samma fälla som förut i matcher i Vimmerby oss emellan. Slutar åka skridskor, tar stressade beslut i egen zon och hamnar på skridskospetsarna i mittzon...Sista 10 minuterna fullkomligen sköljer Hästen över VH.

Angående Sperrle så instämmer fler i era åsikter kring honom, men jag är tämligen säker på att han kommer att bara bli och bättre allteftersom säsongen lider.

Ni är annars välkomna till Himpan för drabbning 3, Fredagen den 22/11. Hoppas VH-Ultras sluter upp lika väl, som Hästen Fanz gjorde i Lördags.

MVH Patrik/Hästtokig.

2013-10-22 @ 15:45:23
Postat av: krister

Till Johan
Frågan är om du ens sett Jonasson spela? Eller är det ren avundsjuka? Assisterna som vi har fått sett i tigerkulan har varit ren fröjd för oss hockey älskare. Dessutom finns ju alla matcherna på film så testa att gå in där och titta du med.
Lycka till imorgon så ses vi på sönda igen!

2013-10-22 @ 20:24:35
Postat av: Erik

Lysande inlägg Johan. Du kan omöjligt ha sett någon av Vimmerbys matcher i år. Inte ens de mot ditt Hästen - eller om det är Västervik. Därför kan man ju inte göra annat än bara vifta bort ditt inlägg och lägga det i högen för okunniga.

2013-10-22 @ 23:52:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0