Skador och avstängning stör Forshaga

I säsongens allra första träningsmatch kallade Färjestadsfostrade anfallaren i Forshaga, Kimmy Skogland, domaren för ”sopa”. Nu, en och en halv månad senare, kom domen: en veckas avstängning för att ha förolämpat den randige. Det innebär att Forshaga får klara sig utan sin kanske bäste forward i kvällens match mot Vimmerby. Även poängfarlige backen, Andreas Karlsson, saknas på grund av utbildning med jobbet. Dessutom dras laget med ett par skador.

 

– Självklart märks det när ett par av våra toppspelare saknas, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Samtidigt har vi en stor trupp, säger Forshagas tränare, före detta landslagsspelaren, Peter Nordström, som på det hela taget är nöjd med nykomlingens säsongsstart.

 

– Ja, men tyvärr är vi alldeles för ojämna i våra insatser. I division ett krävs det 100 procent fokusering hela tiden. Visserligen känns det som att vi är ett par nivåer bättre i år än vad vi var i tvåan i fjol, men trots det håller vi inte riktigt sett till helheten.

 

– Det är i flera matcher som jag tycker att vi har haft greppet och borde ha vunnit men ändå tappat poäng. Visst var det skönt att ta den första trepoängaren i senaste omgången (seger mot Grästorp) men även då höll vi på att strula till det. Om vi ska vinna mot Vimmerby i kväll så måste vi göra jobbet hela tiden – vi får inte slappna av en endaste sekund, menar Nordström, som har hämtat in information om Vimmerby från lite olika håll.

– Dels känner jag ju igen killarna med koppling till Värmland – Henrik Tång, Adam Rundqvist och Alexander Holmberg. Det är riktigt bra spelare alla tre. Sedan har jag hört att de har ytterligare några riktigt bra forwardar och backar. Vimmerby är visst väldigt bra på två femmor men verkar ha en ganska tunnare trupp.

 

– Det ska bli en intressant match i kväll. Rinken i Vimmerby är ju två meter kortare och två meter smalare än normalt, vilket kan vara väldigt mycket för vissa lag. Därför handlar det om att utnyttja sina lägen, komma snabbt till positionerna och ta rätt beslut med pucken hela tiden – det ges inte samma tid att reda upp ett misstag, som det gör på stor is, avslutar Peter Nordström.

 

 

Nedsläpp kl 19.00 i Vimmerby ishall i kväll!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Ståplats

VH fick slita för segern, men VH är stabila trots att det inte är 100% så vinner man en sådan här match det är starkt.
jag tror Forshaga kommer att vinna mot VIK nästa match om man spelar så snålt som man gjorde idag.

2013-10-04 @ 22:00:57
Postat av: Sittplats

Jag tror Mjölby vinner mot Vimmerby nästa match om man spelar så bra som man gjorde i en match för två år sedan.

2013-10-05 @ 09:47:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0