Starkt Vita Hästen straffbesegrade sargat Vimmerby

Tja, sett över två matcher så är det nog ändå rättvist med varsin tvåpoängare. I dag: en tät, tempostark holmgång mellan två riktigt bra division 1-lag. Vita Hästen vann med 5-4 efter straffar och gjorde det bra som reste sig från 2-4-underläget efter den andra perioden,

- En bra match mellan seriens två bästa lag, summerade Hästen-tränaren Pelle Hånberg efter matchen.
- Det här var en helt jämn match som båda lagen verkligen ville vinna. Jag är otroligt stolt över mina grabbar, som går ut i tredje och jobbar sig tillbaka från underläget vi hamnade i (4-2 till Vimmerby efter två perioder). I den tredje perioden kändes det som att Vimmerby gick ner sig aningen och kände sig nöjda lite för tidigt, menar Vita Hästen-tränaren.
- Det är kul med sådana här matcher. Derbystämning, mycket folk, städad match och två riktigt bra lag. Jag tycker att vi visar en jäkla ryggrad. Vi har åkt på ett gäng käftsmälar i några tidigare matcher, men då stärker det oss att vinna sådana här matcher. Det har tagit ett tag för oss att komma ihop. men nu tycker jag att vi börjar nå målet.
- Vimmerby är verkligen ett starkt lag. Man har ett antal riktigt bra spelare, men ändå inga jättestjärnor som sticker ut, utan man är en homogen grupp som jobbar tillsammans. Deras målvakt är jättebra och laget vänder spelet snabbt. En seger mot det här motståndet stärker oss och är ett bevis på vart vi är på väg - åt rätt håll.
 
Sett över 60 minuter var Vita Hästen kanske det mest spelförande laget. Däremot var det hemmalaget som vaskade fram de absolut vassaste chanserna. Den som etsade sig fast absolut hårdast på betraktarnas näthinnor är nog Macke Modigs läge, i slutsekunderna av den andra perioden, då pucken på något obegripligt sätt inte borrade sig in i nätmaskorna i ett helt soprent mål. 5-2 där, och...?
 
- Ja, hur hade matchen slutat om vi hade satt den? Det är en rent hypotetisk fråga som vi inte ska bry oss om, menar Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.
- Vi gör en bra insats. Det här var en match som höll hög kvalitativ klass vad gäller beslut och positionering från båda håll. Men självklart känns det surt att tappa poäng på straffar. Framför allt eftersom vi hade ledningen med 4-2 och ganska bra koll på läget. Sedan kom deras 4-3 väldigt slumpmässigt efter ett hopslag, som seglade över Bratten och in i mål, och deras 4-4-mål var resultatet av ett riktigt sktibyte från oss. Men det är trots allt sådant som händer, så det kan vi inte hänga upp oss på.
- Vi ska ändå glädjas åt att vi står upp på ett bra sätt och ska också konstatera att Hästen är ett oerhört mycket bättre lag nu än när vi mötte dem senast.
- Jag har aldrig tvivlat på vår kapacitet och att vi har Hästen på gaffeln är ett bevis på att vi bör tas på allvar. I kväll mötte vi trots allt ett lag som till och med har elitseriemeriterade spelare i sin fjärdeline.
- Även om vi bör sträcka på oss efter den här insatsen, så kan jag lova att det inte var glatt i omklädningsrummet efter matchen. Men det är viktigt att vi får tjura ihop ordentligt. Då kommer vi ut ännu starkare till nästa match, säger Tomas Sandlin.
 
I Vimmerby fick Henrik Tång, Robin Ekström och Alexander Holmberg kliva av på grund av skador. I de båda förstnämndas fall så handlar det förhoppningsvis inte om några allvarligare saker. Prognoserna för Alexander Holmbergs skadade knä är dock värre. I inledningen av den tredje perioden åkte han på en knätackling, som domaren inte bedömde som ojuste och som vi i den här bloggen därför inte ska göra till någon långbänk och inte heller hänga ut Vita Hästen-spelare för. Fakta är dock att tacklingen tog riktigt illa och att succé-forwarden i förstakedjan nu sannolikt är borta en längre tid.
- Jag skulle tro att det handlar om 6-8 veckor, suckar VH-tränaren Tomas Sandlin avslutningsvis.
 
Mer än 1000 pers i tre matcher i rad och 1003 åskådare i snitt efter sju hemmmamatcher. Inte illa för ett sketet bonnalag!
 
 
.
 

Kommentarer
Postat av: Blask-orvar

Fenomenalt fantastiskt att så fysiskt klena lirare gör sig så bra och får det utrymmet i div. 1. Bara o gratulera VH!

2013-10-20 @ 02:34:20
Postat av: jk

Är det inte lite så att domarn blundar lite för dom här idiottacklingarna och hänger upp sig på hakningar och slag ist? Har inte sett tacklingen men har skådat det i hästens andra matchar och då har han i randigt skitit i att ta utvs och sedan i nästa moment så tar han en horribel tvåa för slashing.

Gött med 2 poäng, väl mött nästa match!

2013-10-20 @ 11:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0