Tack Forshaga för vår fortsatta serieledning!

Ganska chill att kunna ha swehockeys liveuppdatering igång utan att behöva käka upp naglarna. Vimmerby spelade ju igår och i eftermiddags gick det att luta sig tillbaka och lugnt följa hur målen trillade in i de fem division 1-serierna.

 

I E-serien käkade coming Västervik upp Mjölby (10-3), hemmastarka nykomlingen Forshaga knäppte topplaget Mariestad på näsan (4-2) och Skövde vann en jämn match i Tranås (2-1). Inga direkta jätteskrällar men bakom resultaten döljer sig en del dramatik.

 

Om vi stannar vid Forshagas seger mot Mariestad, så ska de tre hemmapoängen enligt rapporterna till slut ha varit helt i sin ordning. Forshaga skaffade sig en 2-0-ledning redan i den första perioden (efter endast fyra skott på mål) och höll sedan Skaraborgarna bakom sig hela matchen. Noterbart är att två supporterbussar från Mariestad inte hjälpte. I och med BoIS förlust är Vimmerby Hockey fortsatt serieledare i E-serien. Mariestad halkade ner från andra till fjärde plats i den superjämna tabelltoppen och är nu ”bara” nio poäng före…

 

…Västervik, som krossade Mjölby och knaprade in både poäng och målskillnad på Mariestad. Dessa båda lag ska möta varandra två gånger till i grundserien (härnäst redan på söndag i Västervik). Ponera att VIK vinner båda dessa, så är det alltså bara ytterligare tre poäng som ska hämtas in på resterande 13 omgångar. Glöm att Västervik är borta från kampen om en Allettanplats, som de själva vill göra gällande för att släppa på pressen på spelarna! Jag tror fortfarande att de fixar det.

 

Tranås föll med 2-1 hemma mot Skövde och vad gäller TAIF så börjar det däremot kännas som att Allettansnöret snart har dragits. Ja, jag vet att det bara är tre poäng som skiljer mellan Västervik och Tranås. Men:

  • TAIF har nu tolv poäng upp till Mariestad.
  • Man har oändligt mycket sämre målskillnad än lagen framför sig i tabellen (Kumla undantaget).
  • Framför allt känns Västervik betydligt mer stabilt, har en formkurva som drar år rätt håll och är även ett lag som alldeles säkert kommer växa ju längre säsongen går.

 

Onsdagens omgång i E-serien känns grymt viktig. Bland annat möts Skövde-Vimmerby, Vita Hästen-Västervik och Mariestad-Tranås.

 

I F-serien ångar Tingsryd vidare. 6-2 mot Nittorp i kväll och serieledningen är solklar. Värre för topptippade Kallinge, som åkte på sin femte förlust för säsongen (1-3 hemma mot Pantern). Om Helsingborg vinner hängmatchen mot Nittorp, så förpassar man KRIF till en plats under Allettanstrecket. Kan ju säga att Kallinge har lite att ta tag i om inte den här grundserien ska utvecklas till ett historiskt fiasko.

 

Kan inte låta bli att förvånas över publiksiffrorna i Västervik. Bara 435 personer i dag. Kom igen folk!

 

Men det är inte bara KRIF som hittills floppar i F-serien. Olofströms åttondeplats och Nybros niondeplats är självklart oceaner från vad de själva hoppas på.

 

Och så lite division 2 södra B. HC Dalen pulvriserade stackars Boro/Vetlanda i toppmatchen. 7-1 ska dessutom ha varit siffror i kraftig underkant för serieledarna. Det känns inte som att någonting kommer kunna stoppa Norrahammars stolthet den här säsongen. I samma serie fortsätter Skara sin veritabla kräftgång. 4-9 borta mot nästjumbon Motala innebär att västgötarna nu stoltserar med sex raka förluster och 15-58 i målskillnad. Typ 2-9 i snitt...

 

I södra C tog Åseda i kväll sin första poäng för säsongen, 2-3 efter straffar hemma mot bottenkollegan Jonstorp. Tyringe, som man trodde i stort sett skulle gå genom den här serien utan att tappa poäng, kryssade för tredje gången på sju matcher (seger 4-3 efter förlängning mot tabelltvåan Gislaved).

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Hej! Jag hörde något ryckte ang. en ev. anordnad bussresa nånstans snart? Stämmer det?
Tror det pratades om Forshaga? Nån sanning i det?

Svar: Har också hört surr om det. Det beror nog på hur många som anmäler sig. Har för mig att det finns en tråd på Vimmerby Hockeys facebook-grupp om detta.
vhbloggen.blogg.se

2013-10-21 @ 18:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0