Tre poäng och serieledning - vadå dåligt spel?

6-2 mot Kumla och tre stabila poäng, skulle man kunna tro? MEN - faktum är att Vimmerby var ganska illa ute under en period i slutet av den andra perioden, vid ställningen 2-1. Kumla skapade flera chanser, men Bratten briljerade i målet och hade även hjälp av ribban vid ett tillfälle.

 

Visst är det lätt att sucka sig torr i halsen över de två första perioderna. Och visst, jag håller med, de var verkligen inte bra. Samtidigt – it takes two to tango. Jag menar inte att Kumla var spelförstörande, inte alls. Däremot var de svåra att dyrka upp i sin effektiva defensiv – åtminstone så länge de orkade och innan Vimmerby höjde både skridsko- och pucktempo. Men glöm inte, vi snackar ändå tre säkra poäng, fortsatt obesegrade och serieledning. Då kan i alla fall jag ha överseende med att spelet inte stämmer.

 

Men det vi inte fick se under de två första perioderna, kom istället i den tredje. Framför allt några fasligt eleganta mål. Håll koll på TigerTeve på Vimmerby Hockeys hemsida och se höjdpunkterna från matchen när de läggs upp där. Och missa för allt i världen inte Adam Rundqvists 4-1-kasse. Brutalt snyggt!

 

Flera oväntade resultat i dag. Forshaga tar sin första trepoängare genom att slå Grästorp hemma med 6-4, Mjölby knycker en poäng borta mot Tranås (4-3 efter over time), Mariestad vinner med 4-3 efter over time mot Vita Hästen. Och så Västervik-Skövde…

 

Vad ska man säga om Västervik? Ny förlust i dag (2-4) och på de sex första matcherna har laget bara mäktat med en trepoängare. Man ligger för närvarande på näst sista plats i serien och är det lag som har gjort klart minst antal mål (bara drygt två mål i snitt per match). Nej, det är något som inte stämmer och det känns som det osar frustration om såväl fans som spelare och klubb.

 

Under en träning häromdagen var det dessutom fullskaligt slagsmål mellan två av lagets forwards, vilket resulterade i ett blodigt ansikte som fick plåstras om. Ja, jag vet att en del tränare försöker släta över sådana händelser genom att hävda att ”det är sån´t som sker i stundens hetta”, ”det ger energi”, ”uttryck för konkurrensen i truppen” och ”det visar vilket allvar vi menar”. Så brukar det låta när man ska försöka förklara varför ett par spelares frustration rinner över mitt framför ögonen på ungdomsspelare som skulle spela match direkt efter a-lagsträningen.

 

Dock vägrar jag erkänna att jag hade fel i mitt tips om Storebror. Dagens match mot Skövde ska ha varit ett klart fall framåt och det var först i slutminuterna som matchen rann Västervik ur händerna – en match som Västervik visst borde ha vunnit. Det finns så mycket kvalitet och talang i det här laget, som för närvarande inte kommer fram. Men alla som kan sin hockey vet också hur snabbt det kan vända. För VIK är det viktigt att ha lugn och ro i truppen, att jobba vidare långsiktigt, att de ledande spelarna visar vägen men framför allt att de yngre förmågorna VÅGAR haka på. Det sistnämnda har det visst varit lite si och så med än så länge...

 

Och hur viktig är helt plötsligt inte matchen i Västervik på fredag? Om vi blickar framåt, så är det väl rimligt att tro att Skövde, Vimmerby, Vita Hästen och Mariestad samtliga vinner sina matcher i kommande omgång. Det skulle i så fall innebära att förloraren mellan Västervik och Tranås kommer ligga näst sist i tabellen och redan ha nio poäng upp till en Allettan-plats.

 

Men om frustrationen är stor hos Västerviksfansen, så är det ändå bara en piss i Mississippi i jämförelse med hur det låter från Vita Hästen-håll. Bara tre fullpoängare på de sex inledande matcherna duger inte för de kräsna supportrarna till Sveriges bästa hockeylag.

 

För att inte tala om hur det knorras i Tranås...

 

938 personer i snitt på de tre hemmamatcherna i Vimmerby ishall. Bra jobbat publiken! Och då har vi vare sig haft någon enkronasmatch eller något derby mot Västervik än.

 

Dags att lägga sig och även bädda ner kvällens tre poäng mot Kumla i segersängen. Och i morgon när vi vaknar, ja då är det dagen innan hemmamatchen mot Forshaga!

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0