"Vi gör två riktigt dåliga perioder"

Tre poäng gladde Vimmerbys tränare Tomas Sandlin efter 5-1 hemma mot Grästorp. Men sedan var det väl egentligen inte så mycket mer:

 

”Vi gör två riktigt dåliga perioder men rycker upp oss i den tredje. I de två första accepterar vi inte att vi möter ett lag som bara går hem och ställer sig i försvarszonen. Vi tar beslut som vi aldrig hade gjort mot ett lag som exempelvis Vita Hästen. Sedan underlättar det inte heller att vi återigen möts av en bedömningsnivå som är omöjlig att förutsäga. Det skapar en osäkerhetskänsla i båset.

 

I den tredje rättar vi till mycket – vi köper förutsättningarna, börjar spela rakare och enklare och går mer på mål. Samtidigt är det inte så jäkla lätt att spela sådana här matcher, det ska man ha klart för sig. Trots spelet så är jag jäkligt nöjd med tre poäng. Det är både viktigt och skönt att gå in i uppehållet i serieledning.

 

Jag är speciellt nöjd med tredjekedjan idag. Att spela Sebastian Nilsson som center mellan Andreas Rundgren och Petrus Olivestam slog verkligen väl ut. De skapade en hel del tillsammans. Kul också att se Robin Ekström. Han har haft otur under säsongen, varit sjuk och skadad om vartannat, men i dag var han verkligen vän med pucken. Där känns det som vi har ett rejält sparkapital inför fortsättningen.

 

Nu kommer vi träna stenhårt måndag, tisdag och onsdag. På torsdag kör vi lite lättare och sedan är vi faktiskt lediga fredag-söndag. Det ger killarna utifrån chans att åka hem och ladda sina batterier.”

 

Har sökt Grästorps tränare Anders Lundström, utan att lyckas få tag på honom. En kollega fick dock ett snack med honom efter matchen och han ska då ha sagt att han var "nöjd med lagets insats". Hmm...? Om man är nöjd med att spela ultradefensivt i 60 minuter, förlora med 5-1, loosa skotten med 37-18 och helt sakna linjer i sitt eget spel, ja då kanske det finns en förklaring till varför laget ligger placerat där det gör?

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0