"Vill se oss uppträda som ett lag"

Nu hänger det i ett. I kväll dags för ny match hemma i Tigerkulan och för motståndet står nykomlingen Forshaga, som slog Grästorp (lagets första trepoängare) i den senaste omgången. Vimmerby å sin sida besegrade ju Kumla med 6-2, efter två knackiga inledande perioder.

 

Så här går VH-tränaren Tomas Sandlins tankar inför kvällen:

 

"Direkt efter senaste matchen var jag väldigt besviken på vår prestation. Men efter att ha sett matchen fyra gånger på video så har jag faktiskt ändrat mig lite. Vi är ganska bra i början och det tar faktiskt tolv minuter innan Kumla har sitt första skott på mål. Sedan får vi spela i numerärt underläge i stort sett resten av perioden.

 

I den andra perioden var det desto värre, speciellt mellan den femte och den femtonde minuten. Då glömmer vi bort allt vad vi har pratat om innan. Alla spelar egenhockey, spelarna följer inga ramar utan yrar bara omkring och slänger puck. Men när det väl börjar osa katt på allvar tycker jag ändå att vi lyfter oss och vinner ju till slut ganska stort.

 

Matcherna mot Kumla, och den dessförinnan mot Grästorp, är väldigt viktiga för oss att ha spelat. Tillsammans med det snack vi har haft sedan Kumla-matchen hoppas jag att alla har insett och förstått att vi inte är 22 individer, utan ETT lag. Tack vare videocoachning blir det så uppenbart och tydligt. Jag kan ta enskilda samtal med spelare och visa hur man gjorde i en situation mot Vita Hästen, men när samma situation uppstod mot Kumla så gjorde man helt annorlunda. Vi får inte slarva med detaljerna.

 

Gårdagens träning var jättebra med högt tempo och fullt driv. I kväll hoppas jag verkligen få se oss uppträda som ett lag. Vi är ett ungt gäng och saknar en del erfarenhet, så man får ha förståelse för att det kan ta lite längre tid innan allt sätter sig och innan alla har tagit åt sig. Jag hoppas dock att vi hittar tillbaka till vårt raka och vägvinnande spel. Det är nyckeln till att lirka upp det igelkottsförsvar som Grästorp, Kumla och förmodligen även Forshaga spelar. När vi kommer i våra ruscher så ska vi inte göra några frånlämningar eller ta oss ner bakom kassen, då hamnar vi exakt där de vill ha oss och de får spela det försvarsspel som de har tränat mycket på och också är bra på. I den offensiva ruschen måste pucken in på mål – det är då chanserna kommer och det är då vi får övertag."

 

 

I Vimmerby är Jim Nordh bortrest. Tomas Sandlin formerar laget så här:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Björn Jonasson – Jakob Karlsson – Alexander Holmberg

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Markus Modigs

 

Tredjefemma:

Tobias Ternelius – Jakob Isacsson

Simon Dahl – Robin Olsen Syversen – Robin Ekström

 

Fjärdekedja:

Petrus Olivestam – Rasmus Davidsson – Andreas Rundgren

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0