En påse blandad lördagsgodis...

Är allergisk mot ordet gameday. Därför skriver jag det inte här. Men annars är det ju just vad det är. Nedsläpp klockan 15.00 i Himmelstalundshallen i Norrköping mellan Vita Hästen och Vimmerby. Inte för sent än att sätta sig i bilen och dra de 14 milen norröver.

I förrgår lämnade som bekant backen Carl Holmberg Västerviks IK med omedelbar verkan. På kvällen sa han till mig att en återgång till Grästorp var utesluten eftersom han vill framåt i karriären. I går blev han klar för ... division 2-gänget Vänersborg (Holmbergs moderklubb).

Det som har överraskat mest med Vimmerby under de två första matcherna är lagets ytterst solida defensiv. Bra styrspel, samlat och organiserat i egen zon. Men – för ärligt talat så imponerade vare sig Tranås eller Västerviks anfallsspel – i eftermidag kommer den första rejäla prövningen för VH-försvaret. Eller är det verkligen så att Vimmerby gjorde Tranås och Västervik dåliga? Svar ges om några timmar.

Västervik IK:s hemsida har som sagt fått sig ett rejält lyft. Här kan du läsa Robin Jilleheds tankar efter Västerviks match mot Vimmerby samt inför fortsättningen. Rubriken på krönikan är ”Vad hände?”.

4 av 5 mål i matchen mot Tranås i numerärt överläge. 6 av 6 mål i matchen mot Västervik i spel med fullt manskap. Skönt att Vimmerby verkar behärska båda varianterna.

I går kom tredje raka förlusten (3-4 hemma mot Tingsryd efter over time) för seriefavoriterna i F-serien, Mörrum. Och förlusterna är inga tillfälligheter. I går ska det ha varit en storspelande Mattias Pettersson i målet som räddade Mörrum, som dessutom förlorade skotten med 20-36. Hur långt vågar Mörrum släppa iväg konkurrenterna? Redan nu skiljer det sju poäng upp till fjärde plats.

97,3 i räddningsprocent i 4-1-segern mot Västervik. Sedan 77,42 % i 7-5-förlusten mot Mjölby. Det svänger om Kumlas målvakt Tim Harrysson.

Mer statistik. På två matcher i F-serien har Nittorps försvararsjätte Jesper Hoffman (207 cm lång och 105 kilo tung) lyckats dra på sig 41 utvisningsminuter. I snitt en dryg period per match, alltså. 37 av dessa kom i senaste förlustmatchen mot Olofström (2+10 och 5+20). På hela säsongen (35 matcher) i Väsby i fjol satt han 85 minuter i utvisningsbåset. Om han håller samma utvisningsfrekvens under resten av säsongen, som han har gjort hittills, skulle motsvarande siffra efter 35 omgångar bli 718 minuter. Fortsättning följer…

På Vita Hästen-bloggen afterice.se kan du vara med och tävla om en fullständigt oumbärlig Pizza Boss 3000. Tippa resultatet och publiksiffran i eftermiddagens match mellan Vita Hästen och Vimmerby.

Hoppas kunna återkomma med lite uppsnack inför eftermiddagens batalj.