Hästens stjärnbackar saknas i eftermiddag

Meriterade Vita Hästen-backen Ola Svanbergs ”karens” är ännu inte över och han kommer inte spela eftermiddagens match. Jag vet inte om du har följt hela historien, men i korta drag kan man väl säga att spelaren och klubbledningen inte är överens om ersättningsnivån i kontraktet och därför har ett styrelsebeslut tagits på att Svanberg tills vidare inte ska få spela.

 

Den officiella versionen från klubben är dock att Svanbergs fysiska nivå inte är tillräckligt bra. Med det menar man hans fysiska nivå i förhållande till hans lön. Vilket bör tolkas som att ”du är inte värd pengarna som står i ditt kontrakt, gå ner i lön annars får du inte spela”.

 

I går förmiddag hade Ola Svanberg och Vita Hästens sportchef, Fredrik Jensen, ett möte. Som tydligen inte resulterade i någonting, för spelklar är han inte än.
Ett par timmar efter mötet skrev dessutom Fredrik Jensen följande på twitter: "Att sitta och flina under förhandling är bara amatörer och Göran Persson som sysslar med”.

Hur ska man tolka det?

 

Självklart handlar det här om pengar och inget annat. Det förstår man om inte annat när Norrköpings Tidningar berättar att Fredrik Jensen ännu inte är säker på om Ola Svanberg kommer att få fortsätta träna med a-laget nästa vecka.
Ursäkta, men hur ska Svanberg annars ha en rimlig chans att komma i fysisk trim, få visa upp det och på sikt kunna slå sig in i laget? Om det nu handlar om hans fysiska status alltså…

 

Utöver Ola Svanberg saknar Vita Hästen sedan tidigare forwarden Viktor Torstensson. På skadelistan finns nu också Stefan Erkgärds, som föll illa på träning i veckan. Lägg därtill att superförvärvet från Västerås, centern Marcus Eriksson, är osäker till spel. Vilket stjärnfall!

 

Ingen av de båda megarutinerade 28-åriga backarna Stefan Erkgärds (180 elitseriematcher, 196 allsvenska matcher och 40 juniorlandskamper) och Ola Svanberg (234 elitseriematcher, 210 allsvenska matcher och 60 juniorlandskamper) är alltså med i eftermiddag. Och ändå har Vita Hästen en backbesättning (man kör på sex backar) som kan skrämma slag på vilken division 1-forward som helst. Imponerande!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: fredrik

Riktigt bra skrivet! Snyggt jobbat

2013-09-21 @ 12:55:02
Postat av: Anonym

Att hota och försöka skrämma en spelare att sänka sin lön med 70% är kanske inte rätt väg att gå.. Sen försöka svärta ner honom genom att säga att han är för otränad, gör nog inte spelaren mer samarbetsvillig..

2013-09-21 @ 15:54:01
Postat av: xl

hur höga löner klarar klubbarna i ettan , vissa spelare lär ha uppåt 30.000 i mån , om svanberg ligger där vet jag dock inte , ryckten o tidningsartiklar får man ta med en nypa salt. Inför lönetak i ettan , då kan nog flera klubbar överleva.
Är övertygad att flera klubbar får jätteproblem i vinter med ekonomin. Publiken minskar ju tyvärr på de flesta platser och inte lätt att få folk att se hockey. Här behöver nog hockeyförbundet satsa även på ettan om inte flera klubbar skall försvinna.

2013-09-22 @ 11:05:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0