Mjölby sämre i år - fast bättre rankat än i fjol...

Bloggens genomgång av lagen i division 1 E fortsätter. Ett lag per dag under tio dagar, samtliga bedömda utifrån hur läget är just för tillfället och avbetade i bokstavsordning. I dag är det dags för Mjölby.

 

MJÖLBY HC:

 

”Forwardsmässigt ser det hur bra ut som helst”, minns jag att Mjölbys tränare Daniel Rydmark sa i en intervju för ett par veckor. Nåja, det uttalandet får man nog ta med en nypa salt och mer se som ett försök att gjuta mod i styrkorna. För forwardsmässigt har fjolårets jumbolag lidit några svåra förluster – även om det fortfarande är laget starkaste del.

 

Tvillingarna Wernersson Libäck drar till Hudiksvall, Kimmy Skogland till Forshaga och Erik Köpman till Falun. Med den här kvartetten försvinner fyra av Mjölbys sex poängstarkaste spelare från i fjol och tillika mer än 100 division 1-poäng.

 

Ja, jag vet att man å andra sidan bland annat har knutit till sig kusinduon Schelin från Vimmerby och rutinerade Emil Alengård från Vita Hästen, men samtliga dessa tre tycker jag har en hel del att bevisa efter stundtals ganska knackiga fjolårssäsonger (även om åsikterna om detta går isär i framför allt Norrköping). Linköpingsfostrade J20-spelaren Gustav Eckerberg och Tranås Markus Eriksson är oprövade kort och på intet sätt värvade för att bära offensiven.

 

Nej, lite mer intressant bakåt i så fall (jämfört med i fjol, alltså), där Anton Johansson-Martis från Malmö J20 (tidigare i HV71) är en snackis. En liten och spelskicklig back, som ska bli spännande att se. I Marcus Besterman och Victor Jonsson förfogar dessutom MHC över två målvakter med potential. Nu vill vi se dem ta nästa steg!

 

Sammantaget känns Mjölbys trupp tyvärr svagare än i fjol och laget lär få kämpa om att undvika negativt kval. De hittills spelade träningsmatcherna har väl inte heller vittnat om något annat. Lyckligtvis, för Mjölbys räkning, finns det ett par lag till där nere som på papperet inte känns allt för vassa just nu. Det kan bli deras räddning.

 

Det roligaste kring Mjölby Hockey är annars det nya sponsornamnet på hockeyladan. ”Toyota Material Handling Arena” – vem orkar säga det och vad ger det ett sådant företag? Har funderat på att dra igång en tävling för det mest överarbetade sponsornamnet på ishallar. Några förslag?

 

Förluster och ännu ej klara kontraktsförläningar, som sticker ut: Tyler Ferbey, b (klubb ej klar), Linus Wernersson Libäck, f (Hudiksvall), Pontus Wernersson Libäck, f (Hudiksvall), Kimmy Skogland, f (Forshaga), Erik Köpman, f (Falun).

Nyförvärv: Anton Johansson-Martis, b (Malmö J20), Jakok Knoph, b (Karlskoga J20), Rasmus Schelin, f (Vimmerby), Marcus Schelin, f (Vimmerby), Gustav Eckerberg, f (Malmö J20), Markus Eriksson, f (Tranås), Emil Alengård, f (Vita Hästen).

 

Truppens status (klara): 3 målvakter, 9 backar, 14 forwards/centrar.

 

Medelålder: 21 år.

Medellängd: 181 cm.

Medelvikt: 80 kg.

 

Betyg hittills:

Målvakter: 3

Backar: 2

Forwards/centrar: 3

Rutin: 2


Totalt: 10

 

Träningsmatcher: Mjölby-Borås 2-4, Mjölby-Nittorp 2-3, Nittorp-Mjölby 5-6.

 

I fjol: 10:a i division 1 E, 4:a i division 1 E Fortsättning.

 

Tips: 8:a

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Bloggens subjektiva rankning:

 

1. .....................................

2. .....................................

3. .....................................

4. .....................................

5. .....................................

6. Mariestad

7. Grästorp

8. Mjölby

9. Kumla

10. Forshaga

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

I morgon kikar vi närmare på Skövde...

 

 


Kommentarer
Postat av: Robban

Inte så konstigt när det gäller namnet på arenan. Stadens i särklass största företag, BT, blev uppköpta av Toyota Material Handling. Det är dock i folkmun fortf kända som BT och detta är ett sätt att få ut sitt namn bland invånarna..

2013-09-03 @ 18:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0