Sandlin inför matchen: "Alla lag går att slå"

Det pratades om ett antal förkylda spelare, som eventuellt inte skulle kunna vara med i eftermiddagens match mot Vita Hästen. Men tränare Tomas Sandlin kommer nu med lugnande besked.

- Det är några killar som har varit lite snuviga i veckan och även vilat från träningen, men det är ingen som har haft feber. Alla spelare är pigga och fullt friska idag, så det är "bara" Björn Jonasson (muskelbristning i låret) som saknas, säger han.

 

Jag pratade precis med Tomas Sandlin och det var en förväntansfull Vimmerby-tränare, som sa följande från bussätet:

 

”Det ska bli riktigt spännande. Vi har hittills gjort två klart godkända matcher mot två av våra huvudkonkurrenter i kampen om en Allettan-plats. Det gör att vi nu kan åka till mötet med superfavoriten med sex poäng i bagaget, vilket självklart känns jättebra.

 

Vi ska ha klart för oss att det är ett jäkligt bra hockeylag som vi ska möta i eftermiddag, men alla lag går att slå. Det finns väldigt många individuellt skickliga hockeyspelare i Vita Hästen och de är sylvassa i power play. Normalt sett pratar jag aldrig om motståndarna, men till den här matchen har vi tittat lite extra på hur vi ska lösa några olika situationer i box play.

 

Att de saknar Svanberg och Erkgärds i dag gör ingen skillnad. Hockey är en sport där skador, sjukdomar och andra saker gör sig påminda titt som tätt. Man spelar alltid med det bästa laget. När man saknar namnkunniga spelare är det inte heller sällan som andra spelare höjer sig istället.

 

I veckan har fyra killar i vårt lag varit förkylda. Det är förkylningstider, så det är inget konstigt med det. Sedan får man göra en individuell bedömning om det är bäst att träna eller bäst att ligga hemma i sängen och vila. Ingen av dem har haft feber och alla är nu helt friska och kommer spela.

 

Det är ”bara” Björn Jonasson som saknas i dag (muskelbristning). På hans plats i förstakedjan sätter vi in Petrus Olivestam. Med tanke på den troliga matchbilden så vill jag få in den arbetskapacitet som det kärnkraftverket har.

 

Vi har en härlig konkurrens i truppen och i och med att Jim Nordh är på väg tillbaka, så kommer det spetsas till ännu mer. Men det är angenäma problem som jag gärna tar. Det är fantastiskt kul med Jim Nordh, men både jag och Krister Ström (assisterande tränare) har haft känslan att det var stor chans att han skulle göra come back om vi inte stressade honom. Ibland behöver man en månad för att fundera och reflektera och det var det som Jim behövde just nu. Med Jim får vi inte bara in en enormt duktig forward utan också viktig rutin från spel högre upp i seriesystemet.”

 

 

Vimmerbys lag mot Vita Hästen ser ut enligt följande:

 

Förstafemman:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Petrus Olivestam

 

Andrafemman:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Markus Modigs – Adam Rundqvist – Sebastian Nilsson

 

Tredjefemman:

Tobias Ternelius – Jacob Isaksson

Robin Ekström – Robin Olsen Syversen – Simon Dahl

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 

Fjärdekedja:

Andreas Rundgren, Rasmus Davidsson, Jesper Carlsson

 

Andremålakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0