Straffseger för VH efter heroisk krigarinsats

Vimmerby Hockey svarade för en heroisk insats i den tredje perioden. Trots 54 utvisningsminuter mot sig under de sista 20 minuterna (noll för Vita Hästen), spel 3 mot 5 och 4 mot 5 i evigheter och 1-16 i skott, lyckades Vimmerby rida ut stormen.

Vimmerby tog ledningen med 3-2 efter 36 sekunder, då Robin Olsen Syversen blev mycket vackert framspelad av Alexander Holmberg.
Kvitteringen till 3-3 kom två minuter senare, sedan bjässens Niklas Lihagen bröt mellan två VH-backar i power play och kunde se sin puck glida under Calle Brattenberger i målet.

Att 3-3 sdan stod sig tiden ut är en gåta. För under matchens sista tio minuter var Vimmerby bara fullt manskap i två av dessa, men Vita Hästen var otroligt ineffektivt i sina avslut samtidigt som Calle Brattenberger i målet storspelade.

Man ska väl i ärlighetens namn säga att Vimmerby inte direkt hade flyt med domsluten. Till sist var det närmast parodiskt. Men men, alla kan ha en dålig dag.

I over time hände inte mycket, utan energin verkade ha tagit slut i båda lagen.

När det sedan blev dags för straffar gjorde Markus Modigs och Alexander Holmberg två riktigt snygga mål, medan Calle Brattenberger höll tätt bakåt då Gustaf Gardell och Jeseper Samuelsson försökte överlista honom.

4-3 till Vimmebry och vi är alltjämt före Vita Hästen i tabellen.