Utjämnat efter andra perioden

Vita Hästen har gjort två mål i den andra perioden och ställningen mellan hemmalaget och Vimmerby är nu 2-2. Bättre period av Vita Hästen, men fortfarande är spelkvaliteten inte riktigt vad vi hade hoppats på.

William Walléns 1-2-mål efter drygt sex minuter kom ur absolut ingenting. Efter en rensning i Vita Hästens studsade pucken fram till Wallén, som helt pltsligt kom 2 mot 1 tillsammans med Peter Nylander. Wallén vandrade rakt mot mål och hängde in pucken.

Även 2-2-målet var snöpligt. För tredje gången i perioden hamnade VH helt fel i bytet och några av spelarna var inne oerhört länge. Efetr lite flipperpuckar fram och tillbaka i VH-zonen kastades ett skott iväg, som tog i stolpen. Pucken gick sedan rakt ut till Matushkin, som bara hade att lägga in den i öppet mål.

Fortfarande en vidöppen match, men Hästen har sett farligare ut i den här perioden. Helt klart två lag som för dagen presterar betydligt bättre framåt än bakåt, då det etableras mycket tryck i de respektive anfallszonerna.

Vimmerby saknar absolut inte chanser, men framför allt handlar det om att man måste bli rejälare i sitt försvarsspel och framför allt i uppspelsfasen. Sett över två perioder känns resultatet ganska rättvist, även om jag tror att Vimmerbyspelarna grämer sig ganska rejält över hur de två Hästen-målen kom till.

Skotten i andra perioden slutade 15-8 till Vita Hästen.

Vimmerby kommer inleda den tredje perioden i spel 5 mot 4 i en minut och 15 sekunder.