Vimmerby leder med 2-0 efter första perioden

Vimmerby Hockey leder med 2-0 efter den första perioden i bortamatchen mot Vita Hästen. Underhållningsvärdet har väl varit sisådär men VH:s ledning är helt odiskutabel.

De första tio minuterna av matchen var mycket trevande. Lågt tempo och många felpassningar. Med bara sekunder kvar av matchens första numerära överläge kunde Emil Wahlberg skicka in pucken, sedan Jakob Karlsson och Adam Rundqvist stressat fram ett misstag bakom mål.

Efter målet tog VH över matchen och 2-0 kom fullt rättvist efter 13:59. Tobbe Jonsson sköt från blå, Sebastian Nilsson stod framför mål och styrde, Daniel Sperrle räddade men Sebbe kunde raka in returen i öppet mål.

Vimmerby hade sedan även 3-0 inne genom Alexander Holmberg. Domaren gjorde tecken för mål, men efter överläggning med en av linjedomarna dömdes det bort för spark.

Vita Hästen har skapat två farligheter - dels då Peter Nylander kom fri efter 16 minuter och dels i och med en styrning med 15 sekunder kvar av perioden, men Calle Brattenberger agerar lika säkert som vanligt i målet.

Spelmässigt har det inte varit mycket att skriva hem om. Båda lagen slarvar betänkligt i uppspelen och det har getts bort många puckar i egen zon. Vimmerby är dock sylvasst framåt och vänder snabbt. Vid tre tillfällen har man kommit 3 mot 2 och vid två tillfällen 2 mot 1.

13-8 i skott till Vimmerby.