Härlig konkurrenssituation på målvaktssidan

Andra nyförvärvet på två dagar. I går presenterades centern Jesper Danielsson från allsvenska Almtuna. I dag kritade målvakten Marcus Evertsson på ett ettårskontrakt med Vimmerby Hockey.

 

Evertsson, den gångna säsongen förstemålvakt i Grästorp, har Storuman som moderklubb men är hockeyfostrad i Björklövens organisation (har även stått en säsong i Tegs division 1-lag). Så VH-tränaren Tomas Sandlin är väl bekant med 22-åringen:

- Jag hade honom i Björklöven under juniortiden. Det är en kanonkille både på och vid sidan av isen. Målmedveten, träningsvillig, ambitiös och väl skolad. Som målvakt är han väldigt modern, med ett uttalat spelsinne. Han är ju ganska liten (175 cm), men det kompenserar han på många andra sätt.

- Marcus var på gång hit redan i fjol, men efter moget övervägande meddelade han mig att han ville köra en säsong som uttalad förstemålvakt. Marcus gjorde det jättebra i Grästorp, inte minst med tanke på att 97 procent av spelet var förlagt i egen zon för dem, men nu kände han att det var dags att ta nästa steg.

 

I och med värvningen av Marcus Evertsson har Vimmerby ett vasst målvaktspar, vilket skapar en härlig konkurrenssituation dem emellan.
- Marcus vet precis förutsättningarna - att han har en väldigt duktig målvakt i Calle Brattenberger att tampas med. Självklart skulle han acceptera att vara andremålvakt, men å andra sidan är han absolut inte nöjd med något annat än att vara förstemålvakt. För en tränare är den här situationen optimal, säger Tomas Sandlin.

 

Så här ser VH:s trupp ut just nu (ytterligare tre backar, en center och en ytterforward ska in):

 

Målvakter:

Calle Brattenberger

Marcus Evertsson

 

Backar:

Emil Wahlberg

Pelle Ström

Tobias Jonsson

Jakob Isaksson

 

Centrar:

Jakob Karlsson

Rasmus Davidsson

Jesper Danielsson

 

Ytterforwards:

Björn Jonason

Simon Dahl

Alexander Holmberg

Andreas Rundgren

Sebastian Nilsson

Jim Nordh

Jesper Karlsson

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0