Offensiva klassbackar klara för Vimmerby

Den gångna säsongen var de två av de bättre offensiva backarna i hockeyettan. Det säger jag inte bara för att båda nu har sajnat med Vimmerby Hockey, utan för att jag sa det redan när jag spanade in dem i några av matcherna i F-serien.

 

Nu i påskhelgen blev det i alla fall klart. VH har, med division 1-mått mätt, knutit två riktiga kvalitetsbackar till sig. Vi snackar offensiv klass – för trots tidigare önskemål om att stärka upp VH-truppens defensiv, så är det främst de offensiva kvaliteterna som är mest utmärkande hos de båda. Och ja, inte mig emot!

 

Både Carl Ackered och Jesper Eriksen är 23 år, är till största delen hockeyfostrade i Djurgården och bär på varsin tung ryggsäck med meriter i (som innefattar såväl allsvenska matcher, SHL-matcher och representation för Sveriges landslag i ungdomsåren). Båda var dessutom två av F-seriens poängmässigt bästa backar den senaste säsongen. Att de två överlägset tyngsta defensiva pjäserna nu överger Nybro för länskollegan i norr är självklart blytungt för Vikings. Men i Vimmerby ler vi i dag…


Själv har jag bäst koll på snackisen Ackered, som trots att han ”bara” är 23 år har mer än 130 division 1-matcher på kontot (74 poäng på dessa), har representerat Sveriges U16-, U17- och U18-landslag vid 23 tillfällen och redan som 19-åring noterades för två SHL-matcher med Djurgården. Ackered är en skridskostark back med härligt spelsinne och som tar ett stort ansvar på banan – inte minst i speluppbyggnaden och i powerplay.

De tre senaste säsongerna har han spelat i den sydligaste division 1-serien (Mörrum och Nybro) och har utmärkt sig som en av F-seriens vassaste offensiva backar.

 

Jesper Eriksen minns jag som en utpräglad offensiv back med fin spelförståelse, väldigt bra på rören och även han vass i numerärt överläge. Även statsen för Jesper, 185 centimeter lång rightare med Västerhaninge som moderklubb, sticker ut. Sina tre säsonger som senior har han spenderat i Huddinge (div 1), Rosenborg (norska högstaligan) och Nybro (div 1). Facit på dessa tre säsonger är 83 poäng (14+69), jämnt fördelat över säsongerna – som back…

 

Vimmerby Hockeys lagbygge börjar nu närma sig sitt slut. Fattas gör då en back, en center och en forward.  MEN... nu verkar det faktiskt vara så att påskharen inte har fått nog av att dela ut presenter till sina hockeytörstande vänner i Vimmerby. För flera, uppriktigt sagt uppseendeväckande, kontraktsskrivningar är på gång – och det lär ligga en riktig smällkaramell och vänta på att få presenteras kanske redan i början av kommande vecka. Men det återkommer vi till…

 

VH:s trupp:

 

Målvakter:

Calle Brattenberger

Marcus Evertsson (ny från Grästorp)

 

Backar:

Emil Wahlberg

Pelle Ström

Tobias Jonsson

Jakob Isaksson
Carl Ackered (ny från Nybro)
Jesper Eriksen (ny från Nybro)

 

Centrar:

Jakob Karlsson

Rasmus Davidsson

Jesper Danielsson (ny från Almtuna)

 

Ytterforwards:

Björn Jonason

Simon Dahl

Alexander Holmberg

Andreas Rundgren

Sebastian Nilsson

Jim Nordh

Jesper Karlsson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Lasse

Kan bli riktigt bra det här! En stark defensiv back till och det är komplett bakåt!

2014-04-20 @ 08:21:29
Postat av: KHbois

När jag fick höra ryktas om att Mariestad Bois skulle vara ute och rycka i en toppback från div 1F så satte jag mig och listade de bästa backarna som kunde tänkas vara tillgängliga kom jag upp med tre namn. Daniel Bertov var ett av dom och han hamnade också i Bois, de andra två var just Ackered och Jensen som ni nu värvade. Så grattis till två bra värvingar!

2014-04-20 @ 10:55:59
URL: http://oxarna.se
Postat av: HesaFredrik

Det låter väldigt vackert när du beskriver Ackered och Eriksen. Verkligheten är en annan. Ackered har tjatat till sig hälften av sina assist. Jag kommer inte sakna någon av dem.

2014-04-20 @ 18:43:18
Postat av: Fredde

Härligt VH vilket gäng detta blir på isen. Lawnmover effekt i div 1 västra kommande säsong.

2014-04-20 @ 19:33:18
Postat av: Erik

Win-win då HesaFredrik. Jätteskönt när alla parter är nöjda och glada med utgången.

2014-04-20 @ 20:25:57
Postat av: Re hesa Fredrik

Hesa Fredrik, då får Jonason sällskap i Vimmerby i år. Bäddar för interna strider om dem är på isen samtidigt och försöker plocka till sig andraassist dom inte ska ha=)

2014-04-21 @ 12:32:13
Postat av: HesaFredrik

Ackered behöver inte ens vara på isen för att få assist. Hände i en match i höstas.
Ackered var okej första säsongen i Nybro. Andra säsongen har det mest sett ut som om han har 10 000 volt i klubban.
Fast ni kan nog vara lugna. De flesta som lämnar Nybro blir bättre i sina nya klubbar.

2014-04-21 @ 21:54:36
Postat av: Undrande

Klassbackar återstår se, Nybro var ett bottenlag i ettan förra året och fick väl en div. 1 plats som bästa tvåa i kvalserien. så vi får vänta och se hur bra dom är , dom var nog inne på en hel del baklängesmål förra säsongen.

2014-04-22 @ 22:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0