"Vimmerby har gjort två riktiga fynd"

En kompistrio, alla födda 1991, följdes åt i Djurgården från 2006 till 2011, sedan splittrades de tre backarna till olika division 1-lag. Christopher Lundqvist gick till Nacka (sedan Vimmerby och Vallentuna), Carl Ackered till Mörrum (Nybro) och Jesper Eriksen till Huddinge (Rosenborg, Nybro).

 

I påskhelgen skrev de båda sistnämnda på för Vimmerby Hockey. Och vem är väl då bättre att kommentera VH:s båda nyförvärv än just bästa polaren Lundqvist? Jesper Eriksen har ”Chippe” spelat ihop med sedan han var tolv år gammal (i Haninge, Hammarby och Djurgården). Carl Ackered hade han bra koll på redan innan de sammanstrålade i DIF i 15-årsåldern, men där blev de även bästa polare.

– Under sommarhalvåret, när vi alla är hemma i Stockholm, så umgås vi jättemycket. Jag skulle nog beskriva dem som mina  två allra bästa vänner, säger Christopher Lundqvist.
Därmed ligger det ju ganska nära till hands att tro att den f.d VH-försvararen hade ett finger med i spelet när Ackered och Eriksen till slut valde Vimmerby.
– Nja, visst har de frågat mig väldigt mycket om klubben och staden. Och jag har ju bara haft bra saker att säga. Mitt år i Vimmerby var oerhört roligt – på alla sätt.

 

Hur skulle då ”Chippe” beskriva Carl och Jesper som spelare?

De båda har en liknande spelstil – inte minst är båda oerhört vassa i offensiven. Skillnaden är ju såklart att Ackered är leftare och Eriksen rightare.

 

Christopher Lundqvist om Carl Ackered:

Mycket spelskicklig och en stark skridskoåkare. Är väldigt delaktig i spelet och stark i power play.

 

Christopher Lundqvist om Jesper Eriksen:

Han är väldigt bra med puck. Snabb, har bra skott, bra spelsinne och hittar alltid lösningar i passningsspelet.


– Förutom att de är två riktigt bra hockeyspelare, så är de även två kanonkillar vid sidan av isen som kommer passa klockrent i laget. Själva är de väldigt förväntansfulla och ser fram emot den kommande säsongen. Sammanfattningsvis kan jag inte säga annat än att Vimmerby har gjort två riktiga fynd, säger ”Chippe, som själv ser fram emot ännu en säsong med Vallentuna (i Allettan nu senast).
– Jag tycker att vi har ett bra lag även kommande säsong. Vår målsättning måste absolut vara att ta oss dit igen.

 

.


Kommentarer
Postat av: ståplats

Är det fynd när dom ligger över 10000 kr/mån i lön?

2014-04-23 @ 09:04:02
Postat av: Sittplats

Smakar det så kostar det mr ståplats.
Annars kan vi ju dra ner på lönekostnaderna och ha ett lag som harvar i botten av ettan.... Det skulle ju vara jättekul!

2014-04-23 @ 18:48:35
Postat av: Benke

Ståplats, om du jämför med Tång för 18000kr/månad så är det fynd. Alla dagar i veckan.

2014-04-23 @ 23:27:37
Postat av: KHbois

ståplats: Det räcker inte, de har antagligen uppåt 20000. Men det kostar backar av den klassen, det är därför man skeppat andra spelare, annars hade man inte haft råd.

2014-04-24 @ 14:09:39
URL: http://oxarna.se
Postat av: Anonym

lugn nu, dessa kostar inte runt 20 000.

2014-04-29 @ 13:04:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0