Vimmerbys backjätte förlorad till Allsvenskan

Vimmerbybacken Henrik Tång lämnade för seriekollegan Skövde. Supercentern Adam Rundqvist valde att göra detsamma. Men med tanke på att dessa båda var på gång att lämna redan inför den gångna säsongen, så var väl deras avhopp inte på något sätt oväntade. Well! Tyvärr står det nu klart att Vimmerbys spelartapp inte är i närheten av att stanna där...

 

För sjukt mycket tyngre är det att Vimmerbys nyckelback Oskar Carlsson har gjort klart med en (ännu icke namngiven) allsvensk klubb – en helt galet tung förlust för VH, som ju har fokus på att stärka upp just defensiven inför kommande säsong. Men självklart är det helt rätt av Oskar att ta steget - han har verkligen kapacitet för det.

– Det känns skönt att ha bestämt sig och att ha gjort klart. Det var väl egentligen aldrig något att tveka om. Även om jag har haft två jättebra år här hemma i Vimmerby, så vill man ju alltid framåt och uppåt i karriären. Det ska bli riktigt spännande att prova hur man står sig ett snäpp högre upp i seriesystemet, säger Oskar Carlsson, som vill att namnet på den nya klubben hålls hemligt.
– Jag skulle tro att det blir officiellt den här eller nästa vecka.

 

Lägg därtill att det nu är definitivt att Oskars f.d. backkollegor Simon Petersson (lagets kanske bäste back i Allettan och även han fostrad i Vimmerby) samt defensivt skicklige Tobias Ternelius också lämnar (Simon tackade nej till Vimmerbys bud och Ternelius erbjöds inte nytt kontrakt), så inser du att det lär bli många nya ansikten på backsidan säsongen 2014-2015. Även målvakten Robin Andersson lämnar klubben efter att ha stått i Calle Brattenbergers skugga i två säsonger, liksom (mindre oväntat) norrmannen Robin Olsen Syversen.

 

Trots de tunga spelarförlusterna, så är VH:s sportchef inte orolig:
- Går allt i lås känns det som att vi kommer få ihop ett bättre lag än förra säsongen. Vi måste höja upp backsidan jämfört med förra säsongen. Vi letar främst efter lite mer defensivt skickliga backar, sa Fredric Jaensson till Vimmerby Tidning härom dagen.

 

Du vet ju även att Vimmerbys båda mest poängstarka forwardar, Björn Jonason och Markus Modigs, har varit på på try out hos allsvenska Almtuna den här veckan. Och man kan ju alltid hålla tummarna för att dessa ändå ”hittar hem” till slut. Björn har ju kontrakt med VH, så där är väl chansen ändå ganska stor. Desto mer tveksamt med Modigs, som inte har fört några diskussioner med Vimmerby på ett par månader, och som dessutom har varit tydlig med att han siktar högre upp i seriesystemet.
– Jag har bara en forwardsplats att fylla och när den är tillsatt så är den. Vi letar efter en spetsforward och hittar vi en sådan hugger vi direkt, berättar Jaensson för Vimmerby Tidning.

 

Det innebär med all sannolikhet att yrvädret Petrus Olivestam inte fortsätter i klubben (sägs dessutom vara sugen på att testa vingarna utomlands). Osäkerhet gäller även kring Robin Ekström, som dock kommer träffa klubben inom någon vecka för att sedan ta beslut om sin hockeyframtid.

 

Fyra glädjande besked dock, då VH-ledningen har förlängt med fyra egna produkter: Tobias Jonsson, Jakob Isaksson, Rasmus Davidsson och Jesper Karlsson är alla klara för en fortsättning.

 

Så här ser Vimmerbys trupp ut för närvarande (ytterligare en målvakt, tre backar, två centrar och en forward ska in innan truppen är spikad), där för övrigt nio av hittills 14 kontrakterade spelare är fostrade i Vimmerby Hockey:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backar:

Emil Wahlberg

Pelle Ström

Tobias Jonsson

Jakob Isaksson

 

Centrar:

Jakob Karlsson

Rasmus Davidsson

 

Ytterforwards:

Björn Jonason

Simon Dahl

Alexander Holmberg

Andreas Rundgren

Sebastian Nilsson

Jim Nordh

Jesper Karlsson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Erik

Ska man behöva bli orolig än?

2014-04-10 @ 11:41:53
Postat av: Carl

Tror du det är tänkt att Davidsson och Jeppe Carlsson ska få spela med i fjärdekedjan nästa säsong?

Svar: Inte helt otänkbart att tanken med lagbygget är sådant. Sedan kan man ju alltid hoppas och tro att dessa båda unga och talangfulla killar, efter en strenhård sommarträning, tar rejäla kliv i utvecklingen och utmanar om ännu mer framträdande positioner. Inte alls omöjligt.
vhbloggen.blogg.se

2014-04-12 @ 09:15:49
Postat av: Ståplats

ser ut som VH inte blir ett allettan lag nästa säsong, det kan vara bra att inte vara fav.tippade, men Oskar,Tång,Adam, Olivestam, är tunga tapp.

2014-04-13 @ 11:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0