Jonason med ambulans till sjukhus med befarat armbrott

Knappt har säsongen hunnit börja innan skadehelvetet återigen sätter klorna i Vimmerby Hockey. På hemmaplan går centerförvärvet från allsvenska Almtuna, Jesper Danielsson, med en skadad axel och i dagens match var olyckan framme när skyttekungen Björn Jonason (som fick en stor del av förra säsongen spolierad p.g.a. ett brutet ben) brakade in i sargen med ena armen före.

Efter att ha burits ut på bår togs Jonason direkt till sjukhus med ambulans. Man befarar nu ett underarmsbrott alternativt handledsbrott.

– Om det skulle vara så - vi måste ju självklart invänta den definitiva diagnosen - så lär han vara borta fem-sex veckor – MINST, suckar Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.
– I och med att allt skedde på andra sidan isen så har jag inte pratat med honom själv, men killarna som var hos honom sa att underarmen inte såg helt rät ut och att han hade fruktansvärt ont.

Även om matchen kommer i andra hand en sådan här kväll, så måste vi beröra den också.

– Den första perioden var riktigt dålig. Den andra var lite mindre dålig. I den tredje närmar vi oss sedan vår nivå - inte alls den höga nivå vi kan hålla, men åtminstone en acceptabel nivå, menar Sandlin.
– Med tanke på att vi saknar fyra spelare och spelar med två som borde ha vilat (blev friska efter influensa i går kväll), så får man väl ändå tycka att en seger mot Skövde är starkt.

I morgon väntar Tingsryd för Vimmerby och förmodligen en helt annan typ av match.
– Tingsryd var ju bra redan i fjol och ser ännu bättre ut i år. Förhoppningsvis kan vi få ner ett par av de spelarna som inte var med i dag till den matchen. Med tanke på att vi nu kör på bara 15 utespelare, så har vi inte mycket att laborera med annars, avslutar Sandlin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0