Mardrömsbesked för Jonason i förmiddags

I fredagens match mot Skövde brakade Vimmerby Hockeys poängmaskin, Björn Jonason, så illa in i sargen att han bröt underarmen. Det var i alla fall det första beskedet som Jonason fick av läkarna på Växjö lasarett efter lördagsförmiddagens operation.

- Jag anade att det var något mer som inte stod rätt till. Operationen tog tre timmar istället för en timme, som de sa att det skulle göra. I går kväll blödde jag genom gipset, men fick inte höra något mer från läkarna förrän i förmiddags, precis innan jag skrevs ut.

Och beskedet han fick då var sämsta tänkbara:

- De berättade att även en liten led, som sitter under musklerna i handleden, var av. Jag antar att det var anledningen till att operationen tog så lång tid, suckar Björn.

Illa i sig men ännu värre att läkarna nu ändrade läktiden från de första 5-6 veckorna. Det som är sagt nu är att det kommer dröja 3-4 månader innan Björn kommer få börja belasta handen/armen, vilket i så fall skulle betyda att han tidigast är tillbaka efter juluppehållet.

- Jag vet inte om jag vill tro på det. På fredag ska jag träffa ortopeden i Västervik, fredagen efter ska jag ta bort stygnen och gipsas om och fredagen därefter ska jag ta bort stiften i den brutna leden och återigen gipsas om.

- Efter omständigheterna mår jag väl ändå hyfsat, även om det gör väldigt ont. Jobbigast är att veta att man ska gå igenom det här igen (Björn fick ju förra stora delar av förra säsongen förstörd av ett benbrott).

Men några tankar på att lägga ner säsongen och ta sikte på nästa, finns inte.
- Nej, nej. Nu handlar det om att bli frisk så snabbt som vanligt och komma tillbaka till grabbarna på isen.

Björn har bara vaga minnen av olyckstillfället, där han fick en motståndarforwards klubba in mellan skridskorna och föll in i sargen.

- Det var en ren olyckshändelse, så ingen skugga ska falla över Skövde-spelaren. Jag vet att jag föll och skulle ta emot mig med armen, sedan bara small det. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv.
Något som är fullt begripligt då underarmen krossades inåt och de båda benpiporna stack ut åt samma håll.
- Det känns som det hade räckt med det. Dagens besked var riktigt tungt, suckar Björn Jonason.

.


Kommentarer
Postat av: Inge

jädrans otur för honom ,verkligen inte kul ,med sådana skador ,lider med honom ,som hockey älskare.

2014-09-01 @ 11:01:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0