Simon Dahl kopplade på där han slutade i fjol

Har just sett Vimmerby Hockeys träningsmatch borta mot Nybro. Jag hade inte möjlighet att spana in 2-0-förlusten borta mot KRIF härom dagen, så därför har jag inget att jämföra med. Men det här såg ju riktigt … mycket ut som en träningsmatch. 7-3 till Vimmerby (Dahl 3 mål, Jonasson 2 och så Holmberg och Svensson varsitt) var visserligen helt rättvist. Förutom en period i slutet av första och början av andra perioden åkte VH från hemmalaget.

Som sagt, lite svårt att dra några större växlar. VH:s andra och Nybros första match för säsongen, vilket också syntes emellanåt.
VH gjorde matchens två första mål tidigt i den första perioden, och det var kanske det sämsta som kunde hända. Stärkta av de enkla målen åkte man sedan på en skridsko i 20 minuter. Nybban vände till 3-2.

– Det gick nog lite för enkelt för oss i början. Men när vi tog tag i det igen, så tycker jag inte att det var något snack, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
– För att vara rak – det var uselt i halva matchen och hyfsat bra i den andra halvan. Vi måste spela vårt spel och inte bara hålla på och jaga. Samtidigt är det skönt att få vinna och att göra många mål. Men defensivt finns en del övrigt att önska, säger Sandlin.

Individuell spelarkritik är svårt att ge. Härligt dock att se Simon Dahl vara precis så rapp och vass som vi vet att han kan vara. Eller som Tomas Sandlin säger:
– Han kopplade bara på där han slutade i fjol.
Kedjan med Svensson, Dahl och Nordh kan komma att bli äckligt jobbig att möta för lagen i vår serie.
Backförvärvet Niklas Pavel var en trevlig bekantskap, Ruskigt stark defensivt. I förstafemman såg Alexander Holmberg vass ut.

I Vimmerby saknades i kväll Emil Wahlberg (familjebestyr), Markus Palmberg (arbetsbestyr) och Andreas Rundgren (skadebestyr). Dessutom klev Jesper Danielsson av tidigt i matchen (även han skadebestyr).
Rundgren lär vila ytterligare någon vecka, Palmberg ansluter i slutet av den här veckan och både Wahlberg och Danielsson lär också vara tillgängliga snart.

Beträffande Djurgårdsfostrade tryoutbacken från Huddinge, Jesper Söderholm, så förs diskussioner parterna emellan. Senare den här veckan lär besked komma huruvida man kommer överens eller inte.

Som sagt, omöjligt att dra några växlar efter att ha sett en match. Men den starkaste känslan är ändå: Se till att hålla er skadefria och friska!
Lagbygget är gjort för att dominera med tre riktigt starka femmor – alla med olika karaktär och olika uppgifter. Och utan att på något sätt misstro de som knackar på dörren, men vi vill inte ha några som helst avbräck från det här lagbygget.

Näst helg väntar en stentuff försäsongscup i Tingsryd. Då får vi på allvar reda på hur Vimmerby står sig i den hårda division 1-konkurrensen.

Måste avslutningsvis bara nämna Nybros Rasmus Djerf (i VIK i fjol) och Rickard Palmberg. Båda sades var på gång till (eller ville till) Vimmerby inför den här säsongen. Och båda var sjukt bra i kväll. De spelar i samma lina och kommer dominera kraftigt i Nybro den här säsongen. Kan inte uttrycka hur gärna jag hade sett dem i VH-tröjan.

 

.


Kommentarer
Postat av: Johan

Underbart att du är tillbaka. Häng i nu! :)

2014-08-20 @ 22:39:45
Postat av: VH fan

Härligt att bloggen är på G....

2014-08-21 @ 18:48:14
Postat av: Fredrik

tycker juniorna borde få lite mer tid i träningsmatcherna. Rätt eller fel??

2014-08-22 @ 20:50:52
Postat av: Jakob

Fredrik: nej, varför det? Räcker med att de matchas i fjärdelinan. Mer istid än så lär de ju knappast få ändå. Våra juniorer är heller inte särskilt talangfulla...

2014-08-25 @ 13:21:30
Postat av: Ståplats

Klart vi måste matcha juniorer, truppen är tunnare i år och mer känslig för skador.

2014-08-26 @ 23:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0