VIK-kaptenen: "Vi har det bästa spelarmaterialet"

Vimmerby mot Västervik. En meningslös och ointressant match mellan två lag som redan är klara för Allettan och inte har något att spela för?
Fråga vem som helst från Vimmerby eller Västervik – spelare, supportrar eller Nisse på gatan, så får du garanterat ett helt annat svar.

 

I kväll spelas den näst sista omgången av den västra HockeyEttan. Inför den så leder Västervik serien, en poäng före Vimmerby och två poäng före Skövde och Tranås. Dessa fyra lag är tillsammans med Kristianstad, Pantern, Tingsryd och Troja från den södra HockeyEttan redan klara för Allettan.

Vad gäller då kvällens derbyfajt i Vimmerby ishall? Prestige, seriesegern, möjligheten att täppa till truten på motståndarna och framför allt möjlighet att se till att värsta rivalen INTE kommer vinna serien. Det här är två föreningar som innerligt älskar att hata varandra, samtidigt som vi båda är oerhört glada över att den andre är med på tåget i toppen. Vimmerby har sex raka derbysegrar mot Västervik. Västervik vill inget hellre än stoppa sviten som har varat sedan oktober 2012.

 

I går kväll hade jag och förre VIK-spelaren Andreas Lind äran att vara inbjudna av Richard ”Guden” Gustafsson och Emil Georgsson till inspelningen av deras fjärde avsnitt av VIK-podden. Avsnittet fick namnet ”Då får man se upp på E22:an” och du kan lyssna på de 57 minuternas uppsnack inför kvällens derby här.

 

I Västervik saknas ikväll trion Richard Dahl, Anton Svanström och Victor Romfors på grund av skador. Vimmerby kommer till spel med tre raka segrar i ryggen och med ordinarie lag, så när som på SSK-lånet Nicklas Strid som vilar efter sin hjärnskakning. Jämfört med senaste matchen mot Västervik (VH-seger 4-1 i Västervik) har det ju hänt en del i laget. Den för allsvenskan lämnande trion (Ackered, Eriksen, Karlsson) saknas ju så klart, medan backen Emil Wahlberg, centern Eric Karlsson och forwarden Björn Jonasson tillkommer.

 

Enstaka sittplatsbiljetter finns kvar, så om du vill boka bör du skynda dig att ringa till VH:s kansli, tel 0492-151 94. Kl 19.00 släpps pucken i Vimmerby ishall. Richard Magnusson från Tranås dömer och du är välkommen. Kom i god tid för säkerhets skull.

 

Spelare och ledare gör sitt bästa för att se till att tugget hålls på en skönt hög nivå. Här är lite av vad som i dag sägs i Västerviks Tidningen och Vimmerby Tidning inför matchen:

 

"Det är klart att det kan spela en roll att vi har vunnit sex raka mot dem."

Vimmerbys kapten, Emil Wahlberg

 

"För egen del har alla förluster inte alls satt sig i huvudet."
VIK-forwarden Thom Nordin


"Vi vill vinna serien. Det vore otroligt stort att få göra det. Att vinna division ett är riktigt bra."

Emil Wahlberg igen

 

"Om jag måste välja, så tar jag hellre seger mot Vimmerby än att vi vinner serien."
Thom Nordin igen

 

"Vi vill vinna serien och jag tycker att vi har det bästa spelarmaterialet för det, det är bra för känslan i laget att vinna serien trots att man inte får med sig några poäng till Allettan. Vi ska vara favoriter oavsett vilket lag vi möter i den här serien."

Västerviks lagkapten Joakim Englund

 

"Känslan från de senaste årens möten med Vimmerby är att de har varit riktigt bra, men det är ju ingen tvekan om att de blir klart sämre nu med tre så duktiga spelare borta."
VIK-kaptenen igen

 

"Jag tycker att Västervik har lagt för mycket krut på saker runt omkring i flera derbyn. Senast var det snack om att några i vårt lag var med på VIK:s lagfest. En sådan sak gör inte vår lagmoral sämre, det ger oss bara tändvätska när VIK tar upp det."
Vimmerbys forward Simon Dahl


"Vi får inte spela som mot Forshaga senast. Då drog vi på oss alldeles för många utvisningar. Det håller inte. Sen måste vi spela vårt spel, med bra forechecking och hög fart."

Emil Wahlberg igen

 

"Vi har gjort bättre matcher borta mot Vimmerby än hemma. Vi hade lika gärna kunnat vinna alla tre. Jag tror på god segerchans i kväll."
VIK-tränaren Mattias Karlin

 

Avslutningsvis en annan nyhet med anknytning till Västervik. Härom veckan flyttade lagets ena målvakt, Andreas Hookana, norrut. I går kväll skrev han på ett korttidskontrakt för allsvenska Asplöven.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: RW

Finns en sak till att spela för som ingen pratar om.
Lagen rankas efter placering i grundserien.
Har stor betydelse både sportsligt och ekonomiskt vid ev. play off 2 o 3.
då man får en ev. avgörande match hemma.
Vid ev. play off 1 har man den fördelen ändå.

2014-12-03 @ 14:46:11
Postat av: Berg

Tyvärr, minst intressanta derbyt på länge.
Oavsett vilket lag som vinner, Allettan redan klar. Serieseger utan Vita Hästen.

De riktiga derbyn kommer i Allettan istället. Den här ska bara spelas av.

2014-12-03 @ 17:21:56
Postat av: Anonym

Där har du fel RW rankingen går efter resultatet i allettan

2014-12-06 @ 17:55:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0