Glädjenyheter: Bratten och Björn förlänger!

I dag blev det klart att två av Vimmerby Hockeys absoluta nyckelspelare förlänger sina kontrakt med klubben över nästa säsong. Och alla vi fans jublar!

 

Det handlar dels om målvakten Calle Brattenberger, som under de tre säsonger han nu har varit i Vimmerby (den senaste sejouren) har varit en av hockeyettans allra bästa målvakter. Med sina 92,45 % var Calle statistiskt sett grundseriens näst bäste målvakt efter Mariestads Andreas Ollikainen. Klart är att det inte finns någon målvakt i ettan som jag hellre skulle vilja ha i laget.

 

Spelare nummer två med nyskriven signatur på kontraktet är skyttekungen Björn Jonason. Även för hans del blir nästa säsong den fjärde i rad i Vimmerbytröjan. Björn är ju en snajper av Guds nåde, som har snittat en bra bit över en poäng per match varje säsong med Vimmerby Hockey.

Jag tror faktiskt aldrig jag har sett honom bättre än innan han åkte på sitt olyckliga benbrott i höstas. Trots att han bara hann med att spela 17 av grundseriens 27 matcher, hamnade han till slut på åttonde plats i skytteligan med 31 poäng (8+23). Men alltså 1,82 poäng i snitt per match.
Sedan återkomsten efter skadan har Björn, trots matchoträning, visat sin klass. Fem poäng på fem matcher skäms verkligen inte för sig. Oerhört kul och viktigt att han väljer att fortsätta karriären i Vimmerby Hockey.

 

Förlängningarna med tränare Sandlin, Bratten och Björn är underbara nyheter för alla VH-fans och en passning till övriga lag och spelare i division ett om att VH:s målmedvetna satsning inte är någon lek, utan kommer fortsätta även kommande säsong. Förutom tre oerhört duktiga yrkesmän är det också tre ytterst sympatiska och viktiga karaktärer som stannar kvar.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: anonym

Gutt bra jobbat jaensson

2014-02-07 @ 19:39:43
Postat av: lesa

Snacka om att börja i rätt ände!

Grattis

2014-02-07 @ 21:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0