Kung Wahlberg levererade när det behövdes!

6-4 borta mot Skövde. Vimmerby upp på tredje plats i Allettan och nu har vi som SÄMST en helt avgörande match om den sista play off-platsen hemma mot Tingsryd i den sista omgången.
– Jo visst, men med lite flyt så kan det vara klart redan i mitten av kommande vecka. Seger för oss mot Hästen samtidigt som Skövde slår Mariestad i derbyt, så är det klart. Vi siktar på det, skrattar VH-tränaren Tomas Sandlin.

 

Kan inte låta bli att nämna Emil Wahlberg. Visst, det är lätt att ta till överord när man är lite segerrusig. Men jag kan på rak arm inte minnas att jag någonsin har sett en division 1-back gör en sån rakt igenom klockren insats, som han gjorde i kväll.

Galet bra i defensiven och hypervass framåt. Med lite tur med stolparna och ribborna så hade han gjort tre mål (stannade vid ett).

 

Kan inte heller låta bli att hålla mig kvar vid Emil Wahlberg. För vilken resa han har gjort!

För tre år sedan spelade han i Åseda IF, då ett bottenlag i division 2. Men vi var några som såg att det fanns en opolerad diamant där. Han hoppade på Vimmerby Hockeys resa 2011 och han har verkligen varit en av lokförarna under tre säsonger han har varit i klubben. Oj vad jag önskar att han skriver på nytt kontrakt. Helst redan i morgon!

– I Emils fall handlar det ju inte bara om en match nu och då, utan vi snackar match efter match. I dag glittrar det verklige en guldkant kring hans prestation. Han är fantastiskt stabil, menar tränare Sandlin.

 

682 personer i Billingehov. Nåja… Okej, kanske med de 120-130 VH-fans där. Dels en full (?!?!) buss och dels många som hade åkt dit med egen bil. Billingehov är en riktigt fin arena. Framför allt bjuder den på en imponerande ljudkuliss från bortastå:
– Det var helt galet. Det kändes som ni var fler än drygt hundra. Ljudet kom uppifrån på nåt märkligt sätt. Det är ett oerhört stöd för oss, sa Björn Jonason, som hängde två kassar i kväll.
– Självklart skönt. Men viktigast så klart att vi knep tre poäng, menade snajpern, som igår skrev på en ettårig förlängning med Vimmerby hockey.
– Finns ju ingen som helst anledning att byta till något annat division ett-lag. Bästa laget och bästa fansen. Vad mer kan man begära, skrattar han.

 

Måste också nämna Simon Dahl igen. Han är en helt annan spelare jämfört med i höstas. I kväll gjorde han (återigen) ett jättejobb och hans förarbete till Sebbe Nilssons 6-4-mål är ju ett kapitel för sig. Sliter till sig pucken, drar en back och serverar mackornas macka. Hockeygodis.

 

I kväll ryktas det om att nästa klubbadress för Skövdes klassforward Henrik Thegel kommer bli Vita Hästen. Nå´n sanning i det? Nå´n som vet?

 

Matchen då? Tja, Vimmerby fick en drömöppning med 2-0-ledning efter fem minuter. Men kanske gick det lite för enkelt? Samtidigt ska man komma ihåg att Skövde inte på något sätt är ett dåligt lag. När de, som i kväll, dessutom chansspelar och försöker rusa iväg i en överdriven offensiv, så blir det ganska konstigt.
– Jag kan bara hålla med. Det blir väldigt svårspelat. Men vi behöver inte fundera så mycket på det. De tre poängen satt som en smäck, även om det stundtals kändes som att vi hade nerverna på utsidan av kroppen, säger Tomas Sandlin.
– Jag tycker att vi spelar ett bra försvarsspel i kväll, men vi måste bli bättre med pucken i egen zon. När vi har vunnit puck blir vi lite övermodiga. Emellanåt har vi helt enkelt inte den disciplinen som krävs, menar Sandlin.

 

- Nu får vi njuta av den här segern tills på måndag. I morgon har vi helledigt, men sedan tar vi sikta på kommande matcher. Vita Hästen och Tingsryd är självklart två tuffa motståndare, men vi kommer ta med oss de positiva detaljerna från de tidigare matcherna mot dessa båda lagen. Framför allt handlar det om att vi ska spela med större tålamod och med mer disciplin, avslutar Sandlin.

 

Avslutningsvis. Skövdes ordningsvakt på bortastå var välinformerad, korrekt och duktig. Men jag har nog aldrig tidigare varit med om att hundra man har åkt på en kollektiv avhyvling för att någon kastade upp popcorn i luften efter ett mål.

 

.

.


Kommentarer
Postat av: Ståplats

Härligt VH !!!!! Nu vill vi se minst 1100 pers mot Tingsryd på söndag, först krossar vi Hästen på onsdag heja heja VH!!!

2014-02-08 @ 23:25:53
Postat av: VH fan

Nu behövs det en jätteklack till söndag, alla måste ställa upp och bära fram VH till seger

2014-02-08 @ 23:27:29
Postat av: IK-Jorma

Bra VH! Kommer nog på söndag och hejar fram er mot skogssmurfarna.

2014-02-09 @ 01:41:03
Postat av: ricke

varför har du försvunnit från vh hemsidan????

Svar: För att kunna vara fristående, neutral och inte lyda under klubben avseende innehåll här, så bad jag om att få länken från hemsidan borttagen. Det är även bra för klubben, då ju detta inte på något sätt är klubbens officiella blogg och man därmed inte har kontroll över vad som skrivs. Vettigt för alla.
vhbloggen.blogg.se

2014-02-12 @ 10:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0