"Nervositeten" knäckte TAIF. Hur blir det då imorgon?

En synnerligen svettig eftermiddag. Slalom, bronsmatch i OS, Tingsryd-Västervik, matlagning, twittrande och så slalom igen. Tänkte sedan sammanfattade det hela direkt därefter, men hamnade istället av någon outgrundlig anledning hos grannen. Kom just hem därifrån.

 

Som ni ju vet så lyckades Västervik vinna lördagens play off-match mot Tingsryd. Avgörande 3-2 kom efter knappt tio minuter i den fjärde perioden. Kapten och härförare Jocke Englund välförtjänt målskytt efter ett extraordinärt förarbete av Jesper Kokkonen.

 

26-46 (6-16, 8-18, 8-7, 4-7) i skott speglar faktiskt matchen väldigt väl. Ett frejdigt och tempostarkt Västervik var minst klassen bättre än ett segt och stabbigt Tingsryd. Med rimlig utdelning, så hade matchen varit avgjord redan efter 60 minuter. Ja, långt dessförinnan förresten.

 

Ni måste ändå hålla med om att det inte är ofta som jag framhäver mig själv och berättar om hur bra jag tycker att jag är. Därför ska jag göra ett undantag nu. Tippade 4-4 mellan Västervik och Tingsryd i förrgår. Tippade oavgjort även i kväll. Say no more… Fina slantar in på spelkontot.
Nyfiken på att få reda på experttipset inför det avgörande matchen i play off 2 till det allsvenska kvalet i morgon? Håll då till godo längre ner i det här inlägget.

 

På sin liverapportering av matchen slinker Västerviks Tidningen in på ett kvällstidningsspår: ” VIK har gjort det många trodde var omöjligt: Tvingat fram en tredje och avgörande match mot Tingsryd”.
Vilka trodde att det var omöjligt? Det kändes väl snarare ganska sannolikt, vilket också många har påpekat. Inte minst efter matchen i torsdags.

 

I närmare sju perioder har Västervik nu trampat omkring i 180 kilometer i timmen på endast tre femmor. Om det är något som ska kunna fälla dem i morgon (söndag), så är det just det. Helt enkelt att bränslet tar slut. Redan i eftermiddags satt jag och funderade över hur länge de skulle orka innan väggen slogs upp framför dem.

 

VIK är verkligen bra. Mest imponerad är jag över den frenesi som man visade i anfallszon. Under stora delar av matchen naglade man fast hemmalaget runt egen kasse. Jag har sagt det tidigare och kommer fortsätta hävda det – när Tingsryd sätts under press i egen zon så är laget minst sagt mänskligt. Betänk då också att man faktiskt saknar två av ettans absolut bästa forwards.

 

Bra också av Västervik att hålla sig disciplinerat. Det var en stund under den av tradition darriga andraperioden som man trodde att utvisningarna skulle kunna fälla dem, men man lät sig inte stjälpas - inte ens av domslut som man ansåg gick helt emot dem och som även ledde till mål för hemmalaget.

 

Tyler Johnson. Han visar sig inte speciellt mycket under serielunken och det är flera gånger som jag har undrat vad i hela friden man plockade hit honom för igen. Men när det börjar hetta till så är han bara där – bäst av alla. I dag var han ruskigt bra. Hjärta, attityd och skills.

 

Efter matchen spekulerade Tingsryds tränare Martin Karlsson i vad förlusten berodde på:
- Kanske var det nervositeten som spelade oss ett spratt, sa han till SmP i kväll.
Eh, jaha? Om Tingsryd var nervösa redan i kväll, då de ”inte hade något att förlora, utan bara allt att vinna”. Hur ska det då kännas inför söndagens avgörande match? Hockeypsykologi! Hua!

 

För det är ju inget att sticka under stol med. Om suveräna seriesegrarna i Lilla Allsvenskan, Tingsryds AIF, som skulle direkt tillbaka till Allsvenskan (fast man allt eftersom säsongen har gått, kraftigt har reviderat sina målsättningar) skulle loosa mot femman i E-serien, så skulle det ju inte vara något annat än ett rent och skärt mega-superduper-praktfiasko.

 

Smålands Postens korta referat hittar du för övrigt här.

 

Det är många (anonyma) skribenter som i kväll har påpekat att kvällens TAIF-förlust enkom hade sin grund i ekonomiska aspekter. För på så sätt fick man ju en extra hemmamatch att håva in en massa extrapengar på. Iskallt resonerat och ädelt gjort i så fall. Framför allt med tanke på att man nu ska ge bort hälften av den vinst som härrör till den tredje och avgörande matchen till bortalaget (för det är väl fortfarande så?). Västervik IK:s bästa affär den här säsongen?

 

Tingsryds webbsändningar håller absolut högsta klass. Folk som gnäller på sändningskvaliteten ska nog kolla upp sina egna uppkopplingar och grafikkort. Kommentatorerna Oskar Tinggren och Andreas Danielsson är rappa, kunniga, pålästa, engagerade och objektiva. Om du inte har möjlighet att vara på plats, så ska du inte missa söndagens sändning av den avgörande matchen.

 

I och med Sveriges OS-final så kommer inte pucken i play off-matchen till det allsvenska kvalet släppas förrän kl 18.00 i morgon. Och så ska man värma upp med femmilen på morgonen. Känns som en fin dag. Även i morgon…

 

Måste också berömma Västerviks disciplinerade defensiv. Kul att se killar som Anton Svanström och Jonas Knutsson. Vad de har vuxit under säsongen. Bra nyförvärv!

 

Just det. Du undrar över söndagens resultat mellan TAIF och VIK i den avgörande matchen? 2-4 och Dennis Fröland skickar in pucken i öppet mål.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0