Nu drar vi till Västervik - trots allt...

Det var ju i dag som vi skulle ha fyllt tio bussar från Vimmerby till Västervik. Ägt Plivit-hallen, sett Björn Jonason klättra på plexit och lyfta VH ett steg närmare Kvalserien. Men... tyvärr blev det inte så. Två Tingsrydsmål i slutet av matchen i söndags dödade våra planer. Snacka om skillnad på dag som det hade varit...
 
Men så här med några dagars distans till det hela, så känns det ändå ganska bra. Jag satt och diskuterade med älste sonen förut och vi var ense om att det ändå är en ganska skön känsla att äntligen få se en hockeymatch där man inte känner hjärtinfarkten komma krypande samtidigt som pucken släpps för första gången. Bara njuta av stämningen hettan, intensiteten och tjötet på läktaren. Utan att behöva bry sig.
 
Snart sätter vi oss i bilen och drar fem mil österut. Och förutom en trivsam kväll (messa var och när Emil) så ska det bli oerhört intressant att se hur pass väl ett pånyttfött Västervik står sig mot ett riktigt bra Allettanlag. För Tingsryd är verkligen det. Stora, tunga och puckskickliga. Men också ganska slarviga i egen zon.

Visst har Västervik radat upp segrar i Fortsättningsserien - jag tror det är elva raka nu på slutet. Men det är då lätt att glömma att det är en galen skillnad på motstånd. Jämför Tingsryd med Kumla med Forshaga. Som att jämföra USA:s damer med Sveriges. Å andra sidan har ett kraftigt skadeskjutet Västervik under säsongen ruskat om världens bästa hockeylag, som också är stora och tunga. Det inger respekt och är också bevis på viss klass.
 
Tyvärr saknar ju VIK sin ryggrad (Emil Georgsson och Jocahim Hedblad) i kväll - två galet tunga tapp. Inte bara att de är geniala spelare - de gör också sin omgivning klasser bättre. Å andra sidan är det upp till bevis för övriga att visa motsatsen.
 
Önsketänkande: 4-4 efter full tid och Pierre Gustavsson avgör i overtime.
Farhåga: 2-7 och överkörning. Men jag tror ändå inte det.
 
Dags att dra. Jag får jubla över Alexander Holmbergs kontraktsförlängning i ett kommande inlägg.
 
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0