Robin i målet i kvällens viktiga match

 

Vita Hästen borta i kväll och faktum är att serietrean Vimmerby faktiskt redan runt kl 21.30 i morgon kväll (då omgången färdigspelas) kan vara klart för play off till Allsvenskan. Om resultaten går med oss, vill säga. Något vi kanske inte ska räkna med. För att det ska slå in så krävs det seger för vår egen del, samtidigt som antingen fyran Mariestad förlorar borta mot Skövde i Skaraborgsderbyt eller att femman Tingsryd får stryk hemma mot Mörrum.

 

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin är optimistisk inför matchen:
- Det känns positivt och jag har en skön magkänsla. Vi har haft bra träningar i veckan med hög fart, intensitet och kamplusta.
- För vår del är ju de här viktiga matcherna ingen nyhet, utan vi har levt med det under hela Allettan - ända sedan den inledande förlusten borta mot Helsingborg i den första omgången. Vi är vana vid situationen och jag tror inte alls att det är till någon nackdel.
- Vi ska försöka göra vårt i kväll, men jag tror inte att Tingsryd och Mariestad förlorar sina matcher. Jag tror att allt kommer avgöras i den sista omgången på söndag.
- Inför kvällen fokuserar vi på vår insats. Visst gäller det att se upp extra med deras stjärnspelare, Lihagen och Markus Eriksson, men om vi bara gör det vi ska så kommer det räcka långt.

 

Robin Ekström har åkt på influensa och spelar inte. Även Jim Nordh saknas, då hans onda nacke inte är helt bra ännu. Dock mår han mycket bättre och kommer förmodligen börja isträna i morgon igen.
Detta innebär att det är exakt samma formationer på isen i kväll, som det var i segermatchen borta mot Skövde i lördags (Rasmus Davidsson gör comeback efter sin skada och tar plats som extraforward). Den stora skillnaden hittar vi i målet, där Calle Brattenberger vilar och Robin Andersson istället får förtroendet.
- Huvudanledningen till det är att Robin har sett riktigt het ut på träningarna, samttidigt som Calle också måste få vila. Om vi tar oss vidare till play off så kan det bli sex matcher på tolv dagar och då gäller det att ha två fräscha målvakter.
- Dessutom tror jag att Robins spelstil kan vara till gagn mot ett motstånd som Vita Hästen, menar Tomas Sandlin.

 

I dag säger vi självklart grattis till Västerviks IK, som är klart för play off 1 till allsvenskan. I och med förkrossande 7-1 hemma mot Kumla i går, så är seriesegern i fortsättningsserien E redan klar. Motståndare i play off 1 kommer det tredjeplacerade laget i Allettan södra bli. Och ni vet ju alla vilka det är i dagsläget.

 

Bloggare Mikael Mjönberg på Hockeysverige.se om Västerviks IK:s avancemang till play off:

Vem drömmer inte lite om ett playoff-möte mot derbykombattanten Vimmerby? Det hade varit ruggigt häftigt. Men allt som allt är det ett långskott att tro på avancemang från playoff ett för Västervik.

 

Ni är många som har undrat över varför VH-bloggens länk på Vimmerby Hockeys hemsida inte finns kvar där. Absolut inget konstigt med det, utan något som är vettigt för båda parter. Jag bad häromdagen om att länken skulle tas bort så att bloggen i fortsättningen är separerad från föreningen. Då kan objektiviteten i det som skrivs här aldrig ifrågasättas. Samtidigt är det bra för föreningen, då bloggen inte på något sätt är officiell för Vimmerby Hockey. På så sätt kan aldrig tyckanden och officiella uttalanden blandas ihop.


AIK förlänger med Michael Nylander för resten av säsongen och även denna gång blev alltså hans gästspel i Vita Hästen bara en match långt. Hästen sägs dock jaga annan förstärkning inför det stundande play off- och kvalspelet (?) mot Allsvenskan.

 

Vimmerby-Västervik i play off till Allsvenskan. Ja, man hoppas och dreglar. Vilka klassiska matcher det skulle bli.

 

De viktiga kontraktsförlängningarna har kommit på rad de senaste dagarna. Först ut av spelarna var Björn Jonason och Calle Brattenberger. I går blev det också klart att en av ettans allra bästa backar, Emil Wahlberg, fortsätter sin karriär i Vimmerby. En annan ledande figur, som ju har förlängt sitt kontrakt, är tränaren Tomas Sandlin:
- Jag har dragit lite på beskedet, men till slut kändes det självklart. Jag hade ett par anbud från Allsvenskan, men jag är hellre i ett topplag i ettan än i ett allsvenskt bottenlag. Jag vill vinna matcher.
- Dessutom vill jag vara med på den här resan med Vimmerby. En resa som bara känns som att den har börjat. Jag tror att det kan bli väldigt spännande här de kommande åren. Framför allt trivs jag alldeles utmärkt i stan och med klubben.

 

Om du inte har möjlighet att vara på plats i Norrköping i kväll, så ska du självklart köpa livesändningen av matchen. Du köper den här.

 

Vimmerbys lag i kväll (nedsläpp kl 19.00):

 

Målvakt:

Robin Andersson

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Emil Wahlberg – Tobias Jonsson

Tobias Ternelius – Simon Petersson

  

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Björn Jonason

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Simon Dahl

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs

Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra back:

Pelle Ström

 

Extra forward:

Rasmus Davidsson

 

Extramålvakt:

Calle Brattenberger

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Fill

Robin i en sådan viktigt match? Tveksam.. Hoppas det går vägen.

2014-02-12 @ 14:58:50
Postat av: mm

Fel målvaktsval!!!

2014-02-12 @ 21:41:44
Postat av: Anonym

Mycket bra match Robin. Bäst i VH ikväll.

2014-02-12 @ 23:49:48
Postat av: Anonym

Bäst idag i VH Robin A

2014-02-12 @ 23:50:32
Postat av: Ståhla JR

MM/ Var du där? Strålande insats utav Robin Andersson! Är Gardells 4-1 som i sådana fall man kan ha åsikter om, men Hästen har trafik på mål och pucken går in vid armhålan.

Erat spel i PP blev avgörandet i denna match vill jag påstå, eller omvända Hästens i BP. Definitivt inte målvaktsspelet som i stort var klanderfritt ifrån bägge lagen.

Ta Tingsryd nu på Söndag! Så har vi sett hur vass F-serien var, med enbart KRIF vidare.

2014-02-12 @ 23:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0