Två härliga poäng - borde ha varit tre

Straffseger mot Mörrum, två poäng och vårt flås i Mariestads nacke börjar bli allt mer irriterande för västgötarna. Fyra poäng skiljer och nu väntar dubbelmöten mot Skövde för vår del (hemma på söndag och den uppskjutna matchen borta på fredag). Två segrar där och jag tror att Vimmerby ligger på play off-plats inför de två sista omgångarna av Allettan. För jag har svårt att se Mariestad slå Kallinge borta i övermorgon. Men å andra sidan så verkar de starka BoIS:arna aldrig sluta att överraska i den här serien, så det kanske är bäst att vara tyst.
 
Två poäng, som sagt. Bra så, men det borde ha varit tre. Vimmerby var det klart bättre laget i kväll och saknade verkligen inte chanser att avgöra. Men jag säger som tränare Sandlin sa efter matchen:
- Med tanke på hur det blev, så får vi väl trots allt vara glada över två poäng.
 
Vad Tomas Sandlin syftar på är matchens sista tre minuter, för de var verkligen fullständigt extraordinära. Själv har jag nog faktiskt aldrig upplevt något liknande.
57.00: Ställningen är 2-2, pucken flippas över sargen och rakt på Simon Dahl i Vimmerbys avbytarbås. Kontenan av det? Simon Dahl utvisas två minuter för .... interference (?!?!?!). Tydligen möjligt enligt regelboken men något som jag aldrig någonsin har sett eller hört talas om tidigare.
57.15: Mattias Pettersson i Mörrumskassen lämnar målet och hemmalaget spelar 6 mot 4 i sin desperata jakt för att håva in tre poäng.
57.24: Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson åker på en dunderhakning, som domare Sandstedt inte ser.
57.31: Samme Karlsson (nu fullständigt skogstokig) åker själv ut för hakning efter ett lika dramatiskt som vackert fall av Mörrums-spelaren, elva sekunder senare. Till och med GOISTV:s kommentatorer suckade och uttryckte sin förståelse för gästernas högljudda ilska över domslutet. Sekunden dessförinnan skickade dessutom Vimmerby Hockeys Tobias Ternelius (till råga på allt tidigare i just Mörrum) in det som skulle ha blivit segerpucken i öppen kasse. Men icke...
57.31: Mattias Pettersson lämnar återigen sitt mål. Nu spel 6 mot 3 och 6 mot 4 för Mörrum i en och en halv minut, dock utan att resultera i något mål.
59.20: Vimmerbys Sebastian Nilson kommer helt fri mot det tomma motståndarmålet och ska bara lägga in pucken med en backhandflip, då han helt plötsligt får en 90 kilo tung ryggsäck upphoppandes på ryggen. Sebbe och motståndare rasar i backen och pucken försvinner ner i sarghörnet. Åtgärd? Ingenting. Återigen lider hemmaklubbens kommentatorer med Vimmerby.
 
- Det här var fullständigt sjukt. Jag förstår inte hur domaren kan vara så upprörd på oss. Det var så många extremt märkliga beslut i slutet av matchen att jag inte fattar någonting. Jag tycker det är anmärkningsvärt att han inte har mer känsla, utan är beredd att kliva in och potentiellt kunna avgöra matchen i ett så utsatt läge som det var.
- Jag vill dock inte lägga mer energi på den insatsen, utan ser hellre till det vi gjorde. Och jag tycker att vi stundtals gjorde det ganska bra. I de två första perioderna är vi alldeles för omständliga i vårt anfallsspel. Det rättar vi till och blir mycket rakare och distinktare i den tredje.
- Kul att se första- och andrafemman kliva fram. Vänta bara tills vi får alla formationerna att fungera samtidigt, skrattar Tomas Sandlin.
 
I förlängningen återtog Vimmerby greppet om spelet, men trots några halvfarliga chanser gick matchen till straffar. Där inledde Markus Modigs med att placera pucken mellan benen på Mörrumskeepern. Och det blev också det enda målet. VH:s målvakt Calle Brattenberger var iskall och väntade ut hemmalagets straffskyttar tre gånger om.
 
Och jag som höjde BoIS-keepern Andreas Ollikainen till skyarna efter hans insats mot VH i onsdags. Dagens 84% i räddningsprocent imponerar inte lika mycket. Under de två första perioderna lyckades alltså Tingsryd sammanlagt få iväg nio skott på mål. Två gick in...
 
Har hört ryktet i en veckas tid, men i dag blev det officiellt. Tyvärr är säsongen över för Västerviks skarpskytt och starkast lysande stjärna, Joacim Hedblad (två säsonger i Vimmerby Hockey). Hans knäskada sätter stopp för fortsatt spel. Ett riktigt tungt avbräck för serieledare i Fortsättningsserien E. Man befarar också att säsongen är över även för Thom Nordin och Andreas Bergström, som båda skadades i förrgår. VIK:s sportgrupp är nu, enligt uppgift, ute på akut jakt efter två anfallare.
 
Apropå att hitta prisvärda anfallare så här års. Misstänker att det kommer finnas flera intressanta spelare på marknaden efter helgen (då nästa omgång av Allettan har spelats). Inte en allt för vågad gissning att det finns några llettanlag, som är avhängda i sina serier, som kan tänka sig att skära på lönekostnaderna genom att låna ut välbetalda spelare. Fredric Weigel, Tony Lagerström, Christofer Blid, Fredric Korduner, Magnus Kullerback, Carl-Johan Sjögren och Henrik Thegel är ju bara några namn. Om nu deras lag är körda och om de själva vill, vill säga...
 
I övrigt i kväll: Helsingborg skrällde hemma och vann med 3-1 mot Vita Hästen. Straffar fällde Mariestad hemma mot Tingsryd. Kallinge vann programenligt hemma mot Skövde.
 
För nämnda Skövde kan man nog säga att säsongen är över. Sist placerad i tabellen, tolv poäng kvar att spela om och nio poäng upp till play off-plats. Bra eller dåligt för Vimmerby inför det kommande dubbelmötet mot SIK? Jag kan inte bestämma mig!
 
Och apropå Västervik. 8-2-kross hemma mot Forshaga i ikväll och laget är nu väldigt nära play off till Allsvenskan, där man i så fall kommer få möta trean i den södra Allettan (just nu Tingsryd). Fyra omgångar kvar och fem poängs ledning före Tranås, som också vann i kväll (3-2 hemma mot Kumla). Visserligen har de båda topplagen en match kvar att möta varandra, men jag har svårt att se VIK tappa poäng mot något annat lag än möjligtvis TAIF i den serien. Inte minst med tanke på det formkliv som nyckelspelare som exempelvis Patrik Karlkvist (3+2 i kväll) och Emil Georgsson har tagit den senaste tiden.
 
I Fortsättningsserien F förlorade Kristianstad hema mot pånyttfödda Olofström i kväll. Samtidigt tog tvåan Nybro två poäng hemma mot Halmstad. Fem poäng skiljer nu mellan dem och kanske kan det bli lite spännande i alla fall. Den serien är ju lite intressant för vår del, då segraren i Fortsättningsserien F får möta fyran i den södra Allettan i play off 1.
 
Här hittar du referat från kvällens matchen på Mörrums hemsida samt en kort summering med hemmalagets tränare.
 
Spelarkritik? Förstakedjan med Björn Jonason, Jakob Karlsson och Alexander Holmberg var riktigt bra. Framför allt förvånas man över de båda tidigare skadade yttrarna, att de så snabbt har nått den här formen. Holmberg har alltså gjort fyra mål på de två senaste matcherna och Jonason, som var stundtals lysande i kväll, har snajdat ihop fem poäng på de fyra matcherna han har spelat sedan han kom tillbaka efter sitt benbrott.
 
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Hannes

Lek med tanken att Vimmerby skulle missa topp-4 i Allettan samtidigt som Västervik vinner fortsättningsserien & får spela Play-Off 1 till Hockeyallsvenskan, skulle detta betyda att VIK's säsong varit mer lyckad & framgångsrik än Vimmerbys?

2014-02-01 @ 09:58:30
Postat av: Anonym

Endast ca 800 på kronanmatch i Västervik vilket kritiseras på hemsidan. Kan ju till viss del bero på att folk vill se egna produkter, men där måste
man lära av bla Vimmerby

2014-02-01 @ 12:54:38
Postat av: Allvin

Hannes, nej, givetvis inte.

2014-02-02 @ 12:54:11
Postat av: kval

Vad skall stoppa VIK , nu endast dom själva. att inlånade juniorer från J20Elit OIK gör sina jobb är bra samt att OIK vill få fart på egna spelare .
Bara att Västervikarna kommer på onsdag ,då VIK möter Mjölby.Vi får väl se om stoltz och Lindh lyckas hitta ersättare för Hedbladh. Tufft av Kallin att kasta in en junior i första femman, det visar mod.

2014-02-03 @ 11:15:38
Postat av: Anonym

Tufft ??? Han kör hellre tre liner än att ha en till två vikjuniorer på bänken som kan se och lära. Kanske göra något byte.

2014-02-03 @ 20:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0