Jonason rakt in i förstafemman

Från skadeuppehåll till förstafemman – över en natt. För första gången sedan Vimmerby brann senast (1821) kan Vimmerby Hockey i onsdagens hemmamatch mot Helsingborg äntligen mönstra sin tänkta och fruktade förstafemma igen – och tillika fullt ordinarie lag. Återföreningen av Alexander Holmberg, Jakob Karlsson och Björn Jonason är efterlängtad av alla – även av tränaren Tomas Sandlin:

- Om man ska vara ärlig, så har saker och ting inte varit sig lika sedan Björn och Alexander skadade sig. Självklart kommer Björn behöva en inkörningssträcka, men ju tidigare vi får igång honom, desto bättre. Därför tvekar jag inte en sekund att köra honom i förstafemman direkt i morgon. Inte minst med tanke på att han har sett riktigt bra ut på träningarna.

- Att få in Björn i laget igen känns som att få in ett bra nyförvärv. Han är oerhört viktig både på och utanför isen. Tänk om vi hade fått ha våra nyckelspelare tillgängliga hela säsongen och kunnat utveckla hela laget därifrån. Men nu är det ingen mening att gråta över spilld mjölk, utan vi kommer uträtta stordåd utifrån det här, skrattar Sandlin.

- Ju större trupp vi har, desto bättre lag får vi. Serien kommer vara precis som den är nu – inte positionsmässigt, men poängmässigt. Alla kommer följas åt, men vi ska knipa en av de där fyra första platserna.

I morgon (onsdag) väntar alltså en oerhört viktig match mot Helsingborg. Vimmerbys laguppställning skiljer sig en aning åt jämfört med senast, men inte mycket.
- Björn Jonason kliver alltså in i förstafemman. Dessutom kommer Simon Dahl, helt beroende på att jag tror på en matchbild där vi ska vara offensiva och ha mycket puck, ta plats bredvid Robin Olsen Syversen och Petrus Olivestam i fjärdekedjan. Om matchbilden istället skulle visa sig bli sådan att vi måste prioritera defensiven, så lär Andreas Rundgren få ta en viktig roll, menar Sandlin.

 
 
.

Kommentarer
Postat av: Mr: Icing

Läste nånstans att Helsingborg lånar in Mittman resten av säsongen från Västervik, kan bli intressant ikväll!

2014-01-22 @ 08:27:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0