Kan VH skrälla i Tingsryd?

Bortamatch mot Tingsryd. En av de absolut svåraste uppgifterna man kan ställas inför på division 1-nivå. Och i eftermiddag är det dags för Vimmerby Hockey att ta sig an den.

Vimmerby kommer med en 6-5-förlust hemma mot Vita Hästen i bagaget. Men det var ändå en match som laget ska ta med sig en hel del från. Första intrycket var att Vimmerby verkligen dominerade spelet och var värda segern, men föll på fyra, fem nästan osannolika individuella misstag. Efter att ha sett matchen igen, så blev det bekräftat. Hög intensitet och fart i anfallsspelet. Bra backchecking och stabilt försvarsspel – förutom de matchavgörande individuella misstagen alltså.

Inför den här omgången parkerar VH på fjärde plats med sju poäng, två poäng mer och en match mindre spelad än motståndarna Tingsryd.


Tingsryd, ja. På förhand tillsammans med Vita Hästen storfavorit till att ta hem den södra Allettan. Men laget har inlett allt annat än förtroendeingivande. Bara en trepoängare på sex matcher och näst sist i tabellen är långt ifrån vad man hade hoppats på för laget som har ambitionerna att omgående kliva upp i Allsvenskan igen.

Senast blev det seger på straffar borta mot Mörrum, men laget har svårt att imponera. I matchen dessförinnan blev man näst intill handlingsförlamat när Vita Hästen vände i den tredje perioden.
I grunden dock ett oerhört skickligt lag, som i dag dock får klara sig utan anfallarna Adam Persson och Jesper Hagren samt backen Kevin Ekman-Larsson, som samtliga är med J20-laget i Västerås, för att spela dem kvar i J20 Elit.

 

VH-forwarden Jesper Karlsson har representerat a-laget i större delen av säsongens matcher men har inte riktigt lyckats sno åt sig en helt ordinarie plats. Jeppe lånas nu därför ut till division 2-laget Åseda IF. I går gjorde han sin första träning med laget och i eftermiddag väntar den första matchen, då Trelleborg väntar i en viktig drabbning. Grattis ÅIF och lycka till Jesper! Viktigt att han får matcher i kroppen och jag tror att han (som även leder skytteligan i J20 div 1 med 30 poäng på 12 matcher) kommer bli ett riktigt fint tillskott för pressade Åseda.
- Jeppe måste få spela matcher, så det här är en optimal lösning för alla parter. Fortfarande går det lite för fort i Allettan, men Jesper har definitivt kvaliteter som gör att vi vill ha kvar honom och ser honom som viktig för framtiden. Nu kommer han träna med oss och spela med Åseda, vilket jag tror är helt perfekt för hans utveckling. Man ska komma ihåg att den gångna sommaren egentligen var den första där han genomförde en rejäl försäsongsträning, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.

 

52 namn på listan och därmed var alla säten i den första supporterbussen till Skövde, lördag den 8 februari, bokade. Nu börjar vi fylla buss nummer två. Så ös på med anmälningar!

 

I fjol gjorde Björn Hjärpe dundersuccé i Åker/Strängnäs (42 poäng på 40 matcher) som förstaårssenior, dit han värvades från Södertälje (tre allsvenska matcher under J20-tiden). Till den här säsongen var Hjärpe en av Västerviks riktiga prestigevärvningar – en spelare man hade jagat en längre tid. Tyvärr har det gått riktigt tungt för Hjärpe i VIK och nu väljer han att bryta kontraktet och lämna klubben med omedelbar verkan. Missnöje och bristande självförtroende, ska vara huvudorsakerna.

 

VIK-forwarden Tomas Jörbrink till Vimmerby Tidning, som svar på frågan om han tror att Vimmerby Hockey kommer klara av att ta sig till play off:

”Vimmerby? Jag hoppas att de inte tar sig till play off”.
Kan inte låta bli att gilla folk som säger vad de verkligen tycker – rakt, ärligt och utan krusiduller. Inte minst med tanke på att frågan var vad han ”tror” och svaret istället levererades i form av vad han ”hoppas”.

 

Och du. Missa inte nestor Mjörnbergs nya projekt, Studio Hockeyettan. Ett halvtimmeslångt studioprogram om bara division 1-hockey. Erfarne Niklas Holmgren leder programmet och förutom Mikael Mjörnberg finns även Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing och legenden Anders Hedberg i studion. 100 % kvalitet! 100 % division 1. Du hittar programmet här.

 

Vimmerby Hockeys tränare, Tomas Sandlin, inför eftermiddagens match:
"Jag har egentligen inte fått någon klar bild av hur Tingsryd spelar. Jag har sett och lyssnat så gott det går och gemensamt för de jag har pratat med är att de säger att Tingsryd spelar med stor puckkontroll men i relativt lågt tempo. Vi ska försöka göra detsamma fast med högt tempo istället. Vi vill spela vårt spel och speeda upp tillställningen.

Liksom senast så är samtliga spelare, förutom Björn Jonasson och Rasmus Davidsson, tillgängliga. Det blir dock en del omkastningar i laget. Bland annat väljer jag att åka med 13 forwards och 7 backar (istället för 12 backar och 8 forwards senast). För en gång skull har vi så mycket folk tillgängliga att det som presteras på träningarna får avgöra vilka som spelar. Vem som än blir den 13:e forwarden, så handlar det om en kvalitetsspelare och beskedet blir säkert chockartat. Det är första gången jag står inför de här bekymren, men det är ju ändå angenäma sådana."

 

Tingsrydstränaren Martin Karlssons tankar inför eftermiddagens match kan du läsa här.

 

Vimmerby mönstrar följande lag mot Tingsryd (nedsläpp kl 16.00)

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Tobias Ternelius – Simon Petersson

Emil Wahlberg – Tobias Jonsson

  

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Simon Dahl

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Jim Nordh

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs
Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra back:

Pelle Ström

 

Extra forward:

Robin Ekström

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: klas

grattis tingseryd och VIK hade tur o klarade bottengänget Grästorp,tackvare VH " älskling" mitman , bättre med 5-4 än 2-3 bortaförlust för Astrid pojkar .

2014-01-19 @ 19:32:32
Postat av: klas

och så förlänger , georgsson samt Hedbladh med VIK, vilka lirare GRATTIS Västervik hockey. Mera lär vara pågång.

2014-01-20 @ 21:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0