KRIF-tränaren: "En bra match mellan två bra lag"

Jag var i Helsingborg i förrgår. Jag var i Vimmerby ishall i dag. Men var det verkligen samma idrott jag bevittnade? I fredags segt, fantasilöst, omständligt och ängsligt. I dag fartfyllt, intensivt och rakt.

 

4-3 mot Kallinge är starkt. Siffrorna i sig kanske inte säger så mycket, men sättet som Vimmerby gjorde det på i kväll imponerar. För vi ska ha klart för oss att Kallinge är ett riktigt bra lag. Deras offensiv är nog den bästa som vi har sett av ett gästande lag i Vimmerby ishall den här säsongen.

 

De första tio minuterna i både den första och den andra perioden var väldigt bra från Vimmerbys sida. Laget sköljde över motståndarna och skapade mängder av chanser. Kallinges tränare Per Ljusteräng höll med:
– Vi var alldeles för passiva under dessa perioder. Vi lämnade över initiativet totalt till Vimmerby.
– Annars var det här en riktigt bra hockeymatch mellan två bra lag. Vimmerby är riktigt starkt och vann rättvist. Det blev lite tungt för oss i och med att vi aldrig kom ifatt målmässigt. Det var alltid ett eller två måls underläge. Killarna ska ändå ha en eloge. Vi gav aldrig upp och gjorde ju ändå match av det, menar Ljusteräng.
– Den här matchen och den här omgångens resultat visar bara på hur jämn serien kommer bli. Det lär bli ett krig där ute varje kväll, menar Ljusteräng.


Drygt nio minuter. Längre än så dröjde det inte innan nyförvärvet från allsvenska Västerås, Kevin Weiskog, presenterade sig för sin nya hemmapublik. Hans 1-0-mål kom efter en total Vimmerby-dominans i inledningen. Weiskog visade att han kommer bli en betydelsefull pjäs för VH. Stor, stark och fysisk. Även hans VIK-kollega, Markus Kinisjärvi, var bra i kväll.

 

Efter premiärförlusten mot Skövde studsade storfavoriten i den södra Allettan, Tingsryd, tillbaka direkt. 7-2 mot Helsingborg i dag.

 

Apropå Skövde. Laget fick ju en mardrömslottning med inledande matcher mot Tingsryd och Vita Hästen. Svaret som SIK, som nu har fått tillbaka alla skadade spelare och nu har en målvakt av klass, gav på det? Fem poäng efter två matcher. I dag blev det seger mot Hästen efter straffar.

 

Mer framgång för Västgötalag. Mariestad plockade ikväll ner Mörrum borta. Seger med 4-2 och Mariestad är ett av fem lag som ligger på tre poäng efter två omgångar.

 

En knapp seger mot Mariestad och förlust mot Skövde var väl kanske inte vad Hästen (som förresten flirtar med Västerås-backen Christoffer Björklund) hade hoppats på?

 

Två omgångar spelade och inte något lag står på full poäng. Det säger nog det mesta om hur jämn den här serien kommer bli.

 

Andreas Rundgren och Petrus Olivestam. Precis hur bra som helst i kväll. Detsamma gäller Robin Ekström, Simon Petersson och framför allt målvakten Calle Brattenberger. Han gjorde en fullständigt galen räddning i den andra perioden, som folk lär prata länge om i norra Småland.

 

E-serien vs. F-serien? För tidigt att säga något om! Men än så länge verkar ”vi” ju inte vara helt borta i alla fall.

 

Fyra bra kedjor och efter kvällens match är det ändå förstakedjan som har mest att bevisa. Kom då också ihåg att skyttekungen Björn Jonasson och forwarden Simon Dahl saknades i kväll. Vilka får stryka på foten när vi äntligen blir ordinarie? Delikat jobb för tränare Sandlin.

 

Bara drygt 820 personer på läktarna? Visserligen både kändes det och såg ut som betydligt fler, men var höll ni hus i kväll Vimmerbybor?

 

Lätt att bli egoistisk och bara grotta ner sig i Allettan nu. Men vi ska inte glömma Fortsättningsserien. Som väntat går Västervik fram som en slåttermaskin där. Premiäromgångens 6-3 mot Forshaga följdes upp av 5-2 borta mot Grästorp i kväll (2+1 från Emil Georgssons klubba).

Grästorp loosade med 6-3 mot Mjölby i premiären och kan nog snart utnämnas till ettans största flopp. Man satsade ganska friskt och fick hem flera kvalitetsspelare till den här säsongen. Och nu verkar det bära raka vägen ner i tvåan.

 

Mariestad borta på onsdag. Känns som att varje match i den här 14 omgångar långa (korta) Allettan är av ödeskaraktär.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: anonym

Kan vh ta med det här spelet till borta matcherna så kan detta räcka långt!
Och kedjan med Västerås spelarna och modigs var en positiv injektion bäst tillsammans med olivestam och Rundgren
Matchen blev onödigt spännande pga en dålig domare (åt båda hållen) räknade bla till 6 solklara slashing på krif spelare
i första och att vh börjar spela på resultatet lite för tidigt, men 3 pinnar är tre pinnar

2014-01-06 @ 04:21:00
Postat av: Andreas

Räknade du inte på VH oxå, kanske jämnade ut sig då, börjar bli trött på domar gnäll. Jämn tajt match, räcker så.

2014-01-06 @ 13:10:06
Postat av: anonym

Skrev väl att domaren var dålig åt båda hållen eller...

2014-01-06 @ 15:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0