Ny sjukdom tvingar till ändring i laget

Matcherna duggar tätt i den södra Allettan. I kväll väntar Mariestads BoIS borta för Vimmerby – en match mellan två lag som båda vann i söndags och som parkerar på plats fem och sex i tabellen efter två omgångar.

 

Mariestad (som idag för övrigt gjorde klart med allsvenskt meriterade Wings-backen Magnus Svanberg) var av många tippat som ett bottenlag i Allettan, men har imponerat så här långt. I premiären pressade man Vita Hästen för att i söndags besegra Mörrum borta. Till dagens match får man dessutom tillbaka nyckelbacken Mikael Alba, som var sjuk senast.


I Vimmerbys lag saknas samma spelare som senast (Björn Jonasson, Tobias Ternelius och Rasmus Davidsson som är skadade samt Simon Dahl som är sjuk). Tyvärr har även forwarden Jim Nordh insjuknat i veckan och kommer inte till spel i kväll. Jim ersätts rakt av i andrakedjan av backen (!) Jacob Isaksson. Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin förklarar:
- Vi har ju Jesper Karlsson på bänken också. Vem av Jeppe och Jalle som kommer matchas beror till stor del på matchbilden. Om vi måste satsa offensivt är det inte osannolikt att Jesper får komma in. Vi får se, det finns några olika planer beroende på hur matchen utvecklar sig.

Tomas Sandlin börjar känna till motståndarna Mariestad vid det här laget. Kvällens match är den fjärde lagen emellan den här säsongen.
– Jo, men samtidigt har jag svårt att förvänta mig något. Mariestad har spelat på tre helt olika sätt i de tidigare mötena. Vi har varit spelförande i samtliga tre (två segrar och en förlust) men de har mött upp med olika försvarssätt varje gång.
– Huvudsaken är ändå att vi håller ett högt tempo och åker mycket skridskor. Om vi gör det så kommer de få svårt att hänga med. Vi måste också ta med oss den intensitet och den vilja att ta skitjobben, som vi visade upp mot Kallinge i söndags.

 

Det har ryktats om det i några dagar och i går fick så seriekollegan Vita Hästen klart med lån av Västerås IK:s Christoffer Björklund (gör debut redan i kvällens match mot Mörrum).

Den välmeriterade allsvenske backen har en tung säsong bakom sig och hoppas kunna hitta formen i ettan istället. Och om han gör det så har Hästen gjort ett riktigt kap, för här finns det kapacitet.

Samtidigt blev det klart att Vita Hästens målvaktslån, Oskars Sehlstedt, återvänder till allsvenska IK Oskarshamn. Klubben får nu ge sig ut på ny jakt efter back up till Daniel Sperrle, då Joakim Strandberg är fortsatt skadad.


Vet inte om jag har reflekterat över det tidigare, men av de 28 spelarna i Vimmerby Hockeys trupp är 22 stycken födda på 1990-talet.

 

Sugen på en supporterbuss till Skövde nu på söndag? Det har i alla fall efterfrågats av ett antal VH-fans. På Vimmerby Hockeys sida på Facebook, här nedan i kommentarsfältet eller genom att maila [email protected] kan du anmäla dig. Minimum för att det ska vara genomförbart att köra en buss till rimlig kostnad är 30 personer, annars blir det sannolikt ingen resa. Hittills är det ett knappt tiotal hjältar som är på – men då alltså redan innan vi har gått ut med att möjligheten finns. Förutom den sportsliga floppen, gav visst kanonresan till Helsingborg mersmak.

 

I mitten av december fick ju backen Ola Svanberg sparken av Vita Hästen på stående fot. Nån vecka senare lämnade klubben in en polisanmälan mot Svanberg avseende trolöshet mot huvudman, då man menade att Svanberg hade tillförskaffat sig förmåner på klubbens bekostnad till ett värde av drygt 60 000 kronor. Nu har anmälan prövats – och lagts ner...

Ännu är det oklart om Vita Hästen kommer driva en civilrättslig process mot Svanberg. Härnäst väntar hur som helst förhandlingar mellan Vita Hästen och Svanbergs fackförbund, Unionen.
- Jag vill inte gå händelserna i förväg. Just nu ligger bollen hos facket, kommenterar Vita Hästens vd, Fredrik Jensen, till Folkbladet.

 

Vimmerby Hockey mönstrar följande lag i kväll (nedsläpp kl 19.00):

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Tobias Jonsson – Simon Petersson

Emil Wahlberg – Pelle Ström

 

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Robin Ekström

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Jacob Isaksson

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs
Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra forward:

Jesper Karlsson

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Tore

Det lär ju VH ta en seger mot , om inte Mörrum lyckat ta bort Jakob Karlsson och Ekström . TIPS 4-1 till VH . Tror tyvärr att skadorna i laget kommer nu ,när lagen blir lite desperata och kämpar för sina positioner . Mörrum lär se upp för backen Whalberg i vimmerby fula triks,men nyttig back. Ser domarna det åker han direkt ,sedan beror det på vem som dömer.

2014-01-10 @ 10:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0