Rekordfrisk VH-trupp i kväll

Förkylningar har spökat i Vimmerby Hockeys trupp under veckan. Trots det är det länge sedan som tränare Tomas Sandlin hade så här många spelare tillgängliga.

 

Till kvällens match saknas nu ”bara” den skadade trion Tobias Ternelius (starkt på gång och ska matchvärma på söndag), Björn Jonasson (tränar för fullt men undviker spelmomenten, på väg tillbaka), Rasmus Davidsson (axelskada som håller honom borta från matchspel 2-3 veckor ytterligare). Det innebär alltså att Jim Nordh och Simon Dahl är tillbaka i laget igen (båda var sjuka senast).

 

Många tycker att Vimmerby Hockey har öppnat Allettan svagt. Och visst finns det mer att önska av en del prestationer men resultatmässigt är det ändå svårt att vara missnöjd.
- Vi har en seger på hemmaplan samt en oavgjord och en uddamålsförlust på bortaplan. Dessutom är vi bara tre poäng från serieledning, så det är inte mycket att vara besviken på, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
- Om vi där emot tittar på våra egna prestationer, så kan vi konstatera att vi gör det dåligt i de båda bortamatcherna. Det är just på prestationerna vi ska fokusera. Resultatet påverkas av så många andra faktorer.
- I Mariestad tappade vi fullständigt konceptet i början av andra perioden, då killarna åkte omkring och var frustrerade över märkliga domslut (bloggen återkommer i morgon med att berätta om ett av dessa, som av många beskrivs som ett unikum i svensk hockey). Vi var ur balans under 6-8 minuter – men det räckte. Resten av matchen dominerade vi dock rejält.
- Jag skyller absolut inte förlusten på domarna och domsluten. Felet är helt enkelt att vi inte kan hantera situationen. Samtidigt kan det ha varit lärorika minuter för oss, menar Sandlin.

- För vår egen del ska vi också se till att få igång första- och andrafemman. Sedan kan inte alla producera samtidigt och där är ju vår bredd oerhört viktig. Men så här är hockeyn – man kan inte ha toppform under en hel säsong - och jag är inte ett dugg orolig. Det kommer snart lossna för dem, förhoppningsvis redan i dag. Det viktiga är att man, även om det känns trögt, bidrar med full insats och inställning.

 

Var tror då VH-tränaren om kvällens match och motstånd?
- Man ska inte luras av Mörrums tabellplacering och resultat. Jag har hämtat in så mycket information och matchbilder som jag har kunnat och laget har inte på något sätt varit utspelat i någon av de tre förlustmatcherna.
- Alla lag har spelat sig till platsen i Allettan och det betyder att det är åtta bra lag som gör upp. Det har ju resultaten visat också, där alla lag kan ta poäng av varandra, säger Tomas Sandlin.

 

Nedsläpp kl 19.00 i kväll, men redan två timmar dessförinnan (kl 17.00) slår Tigerpuben upp portarna i Vimmerby ishall. Kvällen till ära gästas puben av den skönsjungande trubaduren Lennart ”Örten” Larsson. Notera att puben bara får ta in 100 personer, så kom i tid!

 

Om du, mot all förmodan, inte har möjlighet att se kvällens match så kan du följa livesändningen på nätet.  Logga in här, betala 119 kr och simsalabim…!

 

Vimmerby Hockey mönstrar följande lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Tobias Jonsson – Simon Petersson

Emil Wahlberg – Pelle Ström

 

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Robin Ekström

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Jim Nordh

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs
Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra back:

Jacob Isaksson

 

Extra forward:

Simon Dahl

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Supporter

Tack för en viktig seger och bra drag på läktaren, VH kriga till en seger mot Skövde nu på söndag och hoppas på mycket V-by publik i Skövde

2014-01-10 @ 22:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0