Tobias Ternelius tillbaka till toppmatchen

Toppmatch i Vimmerby ishall i kväll, då serieledande Vita Hästen kommer på besök - en oerhört viktig match för båda lagen. Vita Hästen har möjlighet att rycka i toppen, medan Vimmerby kan skapa ett betydelsefullt glapp till lagen under Play Off-strecket.

 

Inför kvällens match ligger Vimmerby fyra i tabellen med sina sju poäng (dock med en match mindre spelad än konkurrenterna). Hästen toppar tabellen på 13 poäng.

Det är dock ett aningen stukat Vita Hästen som beger sig söderut. Sedan tidigare är ju backen Otto Jaksch och målvakten Joakim Strandberg skadade. På den listan skrivs i dag även centrarna Anton Johansson och Linus Näsström upp . Utöver dessa så saknas också anfallarna Sebastian Höglund och Niklas Ottosson på grund av sjukdom. Detta gör att Hästen kommer trampa runt på tre femmor.


- Jag tror inte att det kommer spela någon roll. Hästens tunga kort är ju med och det är ett väldigt bra lag i alla fall. Enda skillnaden är väl att deras bärande killar kommer få ännu mer istid, kommenterar Vimmerby-tränaren Tomas Sandlin, som har framgångsreceptet klart för sig.
- Först och främst måste vi ha bra fart i allt vi gör och agera betydligt intensivare än vad vi hittills har gjort i Allettan. Om vi tappar puck i anfallszon måste vi snabbt sätta press och vinna tillbaka pucken. Vita Hästen kan uppträda lite slarvigt i egen zon, medan de är extremt vassa framåt. Därför är det viktigt att vinna tillbaka pucken så högt upp i banan som möjligt, vara het i backcheckingen och spela enkelt i egen zon.

 

I Vimmerby är det nu ”bara” Björn Jonasson och Rasmus Davidsson som är fortsatt skadade (båda dock på väg tillbaka). Du som kan ditt VH förstår ju därför att backen Tobias Ternleius nu äntligen är tillbaka i laget igen. Tobias och Jacob Isaksson kommer bilda fjärde backpar, men det är väl osäkert hur mycket speltid det blir för dem?
- Att Tobias kommer få ett antal byten, det kan jag säga redan nu. Vi måste få igång honom i matchspel. Vi startar dock med fyra kedjor och tre backpar, sedan avgör matchbilden hur vi kommer agera, berättar Tomas Sandlin.

 

Kvällens motståndare Vita Hästen är ju sannerligen en seriefavorit som hittills har levererat. För den andre, Tingsryd, har det däremot gått betydligt tyngre. På fem matcher i Allettan har Tingsryd förlorat lika många gånger (fyra stycken) som man gjorde under grundseriens samtliga 30 omgångar. Men räkna definitivt inte bort dem än. Det skiljer bara fyra poäng till Vimmerby (som har en match mindre spelad) på fjärde plats och fem poäng till Mariestad på tredje plats.

 

Ny svår match för Tingsryd i kväll dock, då man gästar Mörrum. Ett Mörrum, som såg riktigt vasst ut mot oss och som också vann med 4-1 borta mot hemmastarka Helsingborg i söndags.
Även Mörrum är normalt sett ett mycket hemmastarkt lag och förlorade bara 2 av grundseriens 15 hemmamatcher.

 

I övrigt i kväll då? Ett stekhett Skaraborgsderby mellan Mariestad och Skövde samt topplaget Kallinge-Ronneby som tar emot Helsingborg. Två hemmasegrar känns väl inte helt osannolika där?

 

Synd att citatmaskinen Gunnar Leidborg fick sparken från Troja-Ljungby häromdagen. Därmed försvann det sista som kändes kul med det allsvenska jumbolaget.

 

Om du inte har möjlighet att se toppmötet på plats i Vimmerby ishall i väll, så följer du den lättast via Vita Hästens livesändning på webben. Klicka här, betala, logga in och luta dig tillbaka:

 

Bara timmar kvar till nedsläpp (kl 19.00). Men redan två timmar dessförinnan (kl 17.00) slår portarna upp till Tigerpuben i ishallen. Välkommen!

 

 

Vimmerby Hockey mönstrar följande lag i kvällens match mot Vita Hästen:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Tobias Jonsson – Simon Petersson

Emil Wahlberg – Pelle Ström

Tobias Ternelius – Jacob Isaksson

 

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Robin Ekström

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Jim Nordh

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs
Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0