"Truppen känns vassare än i fjol"

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin är mycket nöjd med värvningen av Markus Palmberg, som alltså blev klar i dag.

 

- Markus är en mycket bra skridskoåkare och har stor arbetskapacitet. Men samtidigt har han bra spelsinne, hyfsade handleder och är riktigt poängfarlig. Jag är jätteglad att han bestämde sig för Vimmerby Hockey.

- Sammantaget har vi fått exakt de spelare som vi ville ha. Inför värvningsarbetet var vi väldigt tydliga med att sätta profiler på de spelare vi ville ha in och det har slagit in till 100 procent, säger Tomas Sandlin.

 

Den 1 augusti samlas hela gänget i Vimmerby för att dra igång den gemensamma träningen. Innan dess ska truppen dock kompletteras med ytterligare en back.
- Vi ligger riktigt bra till på spelarfronten. Sedan vi lyckades knyta backduon från Nybro samt målvakt Evertsson till oss har det bara rullat på. Vad gäller den sista backplatsen så skulle jag inte bli förvånad om vi kommer att kunna presentera ett namn redan nästa vecka.

- Profilen på den killen är en allround back men med lite övervägande defensiva kvaliteter. Vi har sökt en spelare som vi vet levererar i precis vartenda byte.

 

- Sammantaget tycker jag att truppen känns vassare än i fjol, framför allt om vi ser till power play, där vi var lite trubbiga den gångna säsongen, menar Sandlin.

 Samtidigt är det en kraftigt bantad trupp, sett till antal spelare.

- Visa av fjolåret, då vi hade en näst intill osannolik otur med skador, har vi sett till att spara lite pengar till kommande eventuella värvningar. Det känns riktigt skönt, avslutar VH-tränaren.

 

.


Kommentarer
Postat av: Tompa

Hur vet han att truppen är bättre innan han har samlat ihop dom. Då kan han väl tala om ifall VH kommer att vinna o gå till AS.

2014-06-22 @ 18:14:40
Postat av: Thomas

Tompa
Stor skillnad på att truppen känns vassare än att veta att truppen är bättre

2014-06-26 @ 15:06:00
Postat av: Krux

Någon som vet om Västerviks IK fortfarande existerar?

2014-06-29 @ 21:22:27
Postat av: Krux

Idag kan man, efter 7 års tystnad ungefär, läsa på VIK:s hemsida om spelare som inte längre spelar i VIK. Roligt. Men det skulle vara ännu roligare om man skrev om spelare som kommer att göra det. Snart kommer det årliga: "Det är ont om spelare på marknaden nu". Och visst, det blir ju det med tiden.

2014-06-30 @ 22:16:12
Postat av: johan

Till krux krupit ur din lilla håla nu råttan krux???

2014-07-03 @ 13:31:25
Postat av: Jocke

VIKs trupp känns aningen tunn och osäker. Helt klart sämre än i fjol.

2014-07-04 @ 10:20:49
Postat av: Fredde

Dags att rensa fesk VIK

2014-07-06 @ 19:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0