Ingen Robin Ekström i Vimmerby Hockey

Nu är det officiellt. Vimmerby Hockeys trollgubbe Robin Ekström (119 poäng på sin fyra säsonger i VH) erbjuds inte nytt kontrakt med klubben. Enligt Robin meddelades han det i ett sms i torsdags. Var eller om karriären fortsätter är ännu inte klart. Hittills har "Ekis" tackat nej till ett par klubbar, varav Boro/Vetlanda ryktas vara en.
Tyvärr var beskedet inte alls oväntat, då Robin inte har hört något från klubben, men ändå oerhört trist. Robin är kanske den spelare som tydligast personifierar Vimmerby Hockeys fyraåriga resa från mittenlag i tvåan till topplag i ettan. Hans populäritet bland såväl fans som med- och motspelare går inte heller att ta miste på, då det haglar lovord över "Ekis" på en massa olika sajter och på twitter.
Själv avslöjade Robin nyheten så här på twitter i går:
"Efter 4 år i Vimmerby hockey tackar jag för mig! Har vart en resa med underbara minnen till bittra!  "

För några säsonger sedan var Vimmerby Hockey och ryckte i Västerviksbördige centern Linus Bladström. Valet föll då till slut i stället på Kallinge/Ronneby, där han nu avslutar sin karriär (besked kom i går). Det berättas på bloggen Hesa Fredrik.
 
Västervik har ju blockat in Mora-fostrade centerjätten Dan Pettersson från Olofström. En riktigt bra värvning. I och med det har VIK en centeruppsättning som verkligen imponerar. Emil Georgsson, Pierre Gustavsson, Filiph Engsund och Dan Pettersson - klass rakt igenom.
 
Energispelaren Viktor Torstensson kom till Vita Hästen från Mariestad inför förrförra säsongen. Nu står det klart att han inte kommer bli kvar i klubben, då resan i Allsvenskan ska inledas. Till hockeybloggen powerbreak.nu säger "Tokige Torsten":
- Fick ta beslut som Vita Hästen hade gjort åt mig, hade inte överlevt! Grymt tråkigt.
Mellan raderna kan man alltså läsa att Torstensson anser sig ha fått ett skambud av klubben, i syfte att han självmant skulle söka sig därifrån.
 
För Nybro Vikings del har ju silly season mest handlat om klasspelare som har lämnat eller som ryktas lämna. Men i går gjorde klubben i alla fall klart med en viktig förlängning, då lagkaptenen Marcus Mellström kritade på för sin sjätte säsong i klubben.
 
Dackarna-Indianerna på C More i kväll. Då får säsongsstarten av speedwayens elitserie helt klart upplevas i tv-soffan istället för på plats i Målilla. 
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Benker lämnar också Nybro men blir kvar i Smålandsskogarna.

2014-05-06 @ 13:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0