13 poäng av tredjefemman i 13-0-segern

Snacka om överkörning! Vimmerby vinner alltså med hela 13-0 (5-0, 4-0, 4-0) över Surahammar i kvällens match i den västra HockeyEttan. För oss VH-supportrar självklart kul och bra på alla sätt, men så här stor skillnad mellan lagen i serien är det inte hälsosamt att det är.

– Visst är jag glad över tre poäng och över vår insats, men tyvärr var Surahammar alldeles för dåligt. Det var lite tråkigt. Positivt dock att vi genomför matchen som vi ska – inget fusk i defensiven samt trycker på framåt i 60 minuter. I tidigare matcher mot de lite sämre lagen så har vi gjort det i omkring tio minuter, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
– Vi pratade mycket om just det innan matchen och i pauserna. Vi slutade aldrig backchecka, utan tog jobbet i hela matchen. Kul också att få lufta vår unga fjärdeformation en hel del. Utifrån sina förutsättningar gör det de jättebra, berömmer Sandlin.
– Sedan är det roligt att Calle (Brattenberger) får hålla nollan. Det var ju nära att han förstörde det för sig själv (schabblade med pucken strax innan Surahammar tilldömdes straff i slutet av den andra perioden, men räddade sedan straffen), men då hade han fått skylla sig själv, skrattar Sandlin.

Mungiporna uppåt i VH-lägret efter matchen, men hos Surahammar var det deppigt.

– De var lite bättre än vad vi var idag - kan man ju lugnt säga… Klart att man är besviken. Vi lyckades inte alls försvara oss som vi brukar göra. Jag vet inte om vi blev lite ställda av en mindre rink och Vimmerbys snabba och raka spel, men så här ska det ju ändå inte alls få se ut. Tidigare matcher har vi spelat tajt i defensiven och täckt mycket skott, men det var som bortblåst idag. När vi sedan släpper fem mål på tio skott i första perioden, så känns det ju kört redan då, summerar Surahammars assisterande tränare Andreas Bergström.
– I den andra perioden kommer vi ut lite bättre, men när de sedan gör 6-0 och 7-0 går luften ur oss helt. 13-0 är ju självklart ingen man kan snacka bort. Vimmerby är det bästa laget vi har mött i den här serien, även om vi höll emot mycket bättre när vi mötte dem hemma. Rent generellt tycker jag att lagen i gamla E-serien spelar med ett helt annat tempo än lagen i gamla C-serien, menar Bergström.

 

De som tror att Vimmerby bara består av en förstafemma fick sig nog en tankeställlare i dag. Tredjekedjan med Niklas Svensson, Andreas Rundgren och Markus Palmberg hade fullständig lekstuga och svarade tillsammans för 13 poäng (6+7).

 

Här har du Vimmerbys samtliga poänggörare i kväll:

Niklas Svensson 3+3, Markus Palmberg 2+2, Jakob Karlsson 1+3, Andreas Rundgren 1+2, Björn Jonason 1+2, Emil Wahlberg 1+2, Jesper Eriksen 0+3, Jesper Söderholm 1+1, Alexander Holmberg 1+1, Jesper Danielsson 1+1, Tobias Jonsson 1+1, Pelle Ström 0+2, Simon Dahl 0+1 och Jim Nordh 0+1.

 

13 mål och hela elva av dem i spel fem mot fem. Riktigt bra! Nu har Vimmerby totalt gjort 66 mål i årets serie – överlägset flest av samtliga HockeyEttan-lag i hela landet. Tvåa i den listan är Skövde på 54 och trea Troja/Ljungby på 53 (tack "Anonym"). Även sett till målskillnad toppar Vimmerby med sina +32. Tvåa där Sundsvall med +29.

 

616 personer på läktarna. I dag var Vimmerby värt betydligt mer.

 

Har tjatat om Niklas Svensson i några matcher nu. I dag var han bäst i laget och svarade alltså för hela sex poäng (3+3). En guldklimp som sportchef Jaensson har hittat. Bäst på isen i kväll!

Och så har jag sparat det bästa till (näst) sist. Kung Björn Jonason. Kliver in som att hans armbrott och sönderslitna handled aldrig har hänt. Gör 1+2 (vi var många som trodde att han även var på pucken som innebar 9-0, men så var det tydligen inte) och en rakt igenom imponerande insats. Förstafemman är återförenad och var stundtals lika dominant som vanligt i kväll.

 

Avslutar med Markus Palmberg. Också åter efter frånvaro och fick flytta från första- till tredjekedjan. Men kombon Palmberg, Svensson och Rundgren visade sig vara hypervass. När alla spelare finns tillgängliga för spel så har ju tränare Sandlin delikata problem.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0