Dags för Konungens Återkomst i Vimmerby ishall!

Två spelare saknas när Vimmerby tar emot Surahammar. Däremot finns en efterlängtad spelare med på isen. Det är bäddat för Konungens Återkomst i Vimmerby ishall i eftermiddag!

 

I dag är alltså dagen som så många Vimmerby Hockey-fans har väntat på. Hemmalagets anfallsess Björn Jonason gör sensationellt tidig comeback efter armbrottet och handledsskadan, som han åkte på redan i säsongens första träningsmatch.
- Det har gått framåt för varje dag och speciellt nu på slutet har det gått riktigt fort. Jag gick 100 % på träningen i går och fick bara positiva besked. Jag känner ingen som helst oro, säger en minst sagt taggad Björn Jonason.
- Du ska veta att jag har tvivlat många gånger under de här nio veckorna, men nu är vi äntligen här. Det ska bli helt galet kul att äntligen få spela igen.
- I och med min skada i armen så har jag lagt mycket tid på fys- och isträning. Jag kan lugnt påstå att min isteknik är bättre än någonsin. Det är många tråkiga timmar som jag och Tompa (VH-tränaren Tomas Sandlin) har lagt på det, men det märks verkligen att det har gjort nytta.

Och han kastas rakt in i hetluften direkt. Platsen i förstakedjan, bredvid Jakob Karlsson och Alexander Holmberg, är Björns redan från första bytet i eftermiddag.
- Oerhört kul. Det är där jag trivs bäst och vi känner ju varandra innan och utan, menar Björn.

Och för Tomas Sandlin var det ett ganska enkelt val att placera Björn i VH.s fruktade förstalina.
- Det är lika bra att matcha honom på rätt sätt redan från början. Björn är oerhört spelsugen och känner sig 100 % fit, då finns det ingen anledning att hålla igen.

I laget saknas dock Calle Ackered och Sebastian Nilsson, som båda dras med lättare skador.
- Vi är inte riktigt i det läget att vi vill spruta och bedöva spelare för att de ska kunna köra. Det finns ingen anledning att chansa, utan vi har gott om folk både på back- och forwardssidan, säger Tomas Sandlin, som bara kan hålla med om den fysiska status som Björn Jonason säger sig vara i.
- Förutom att han inte har spelat match på över två månader, så tvekar jag inte en sekund över att säga att han är i sitt livs form. Skridskoåkningen har tidigare kanske varit lite av hans akilleshäl, men där har han definitivt gjort framsteg. Sedan har Björn också tränat mycket fys, vilket inte minst märks i hans benstyrka.


Hur går Sandlins tankar inför matchen då?
- Förra gången vi mötte Surahammar (Vimmerbyseger med 6-3 borta i premiären) så var de inget vidare. Men alla lagen som köar i tabellen lär sig för varje omgång hur de ska försvara sig, men utarbetar även strategier för sitt försvarsspel.
- Man kan aldrig nog betona att det vare sig finns dåliga lag i serien eller gratispoäng att hämta hem. Det krävs full fokusering från vår sida, avslutar Tomas Sandlin.

 

Noterbart är att Markus Palmberg också är tillbaka i VH. Han kliver in i tredjekedjan på Sebastian Nilssons plats, tillsammans med Niklas Svensson och Andreas Rundgren. Emil Wahlberg tar Carl Ackereds plats i första backparet och målet vaktas av Calle Brattenberger.

 

 Vimmerbys lag mot Surahammar:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemman:
Emil Wahlberg - Jesper Eriksen
Björn Jonason - Jakob Karlsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Simon Dahl - Jesper Danielsson - Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Markus Palmberg - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Fjärdekedjan:
Anton Carlsson - Jesper Karlsson - Rasmus Davidsson

Extramålvakt:

Marcus Evertsson

Övriga matcher i omgången:
Skövde-Borlänge 9-3 (spelades igår)
Forshaga-Tranås
Kumla-Arboga
Västervik-Mariestad
Lindlöven-Grästorp

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Ståplats

Hoppas Sandlin luftar fjärdefemman idag, dom behöver speltid och vi kan spara lite på dom andra VH full fart framåt idag.

2014-11-02 @ 14:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0