Bättre sent än aldrig...

Sen hemkomst och en heldag på sjukhuset i Västervik idag (hade dock inget med gårdagens förlust att göra). Därför kommer sammanfattningen av Tranås-Vimmerby lite sent så här dagen efter.

Grattis Tranås till tre poäng. För det här gick ungefär som vanligt – fast ändå inte. I går var Vimmerby det bättre laget – inte ens mina Tranåsvänner, lokaltidningen på Höglandet eller skribenten på TAIF:s hemsida invände mot det. I den första perioden var det stundtals spel mot ett mål. I den andra var det lite jämnare. I den tredje spelade Tranås av drabbningen på ett bra sätt. Då var Vimmerby egentligen aldrig nära, utan såg lite tröttkört ut efter två perioder av brutalt tempo.

Men. Vimmerby vann skotten i varje period. Vimmerby sköt inte färre än 15 skott i någon av dem. Men spelar det någon roll? Nä! Ett ynka mål på 46 skott håller inte. Samtidigt gjorde Tranås det bra i försvaret. Riktigt bra. Man höll sig på rätt sida anfallande VH-spelare, checkade hårt och styrde ut våra forwardar så de tvingades ta avslut från många svåra lägen. Men visst brändes det en hel del chanser också. Emil Jidskog i TAIF-målet var suverän, även om VH-spelarna, som ideligen envisades med att skjuta lågt på honom (trots att han spelar mycket på isen), gjorde det lite lätt för honom.

Däremot var det skönt att se VH prestera oceaner bättre än man gjorde hemma mot Borlänge i söndags. Så nu kanske vi kan lägga det där snacket om Jakob Karlsson-effekten bakom oss? Det börjar kännas smått löjligt.

Kul att VH-produkten Eric Karlsson (ny från Boro i dagarna) såg så pass pigg ut. Ska bli spännande att följa hans utveckling i moderklubben. Imponerades också av Rasmus Davidsson som går in och tar centerplatsen i förstafemman på bästa tänkbara sätt. Dock helt rätt val av juryn som utsåg Vimmerbys bäste spelare. Markus Palmberg var väldigt bra i går.

Måste erkänna att jag hade ganska dålig koll på TAIF:s lån från LHC:s J20, Johan Claesson, innan matchen. Men det är verkligen en kille att hålla koll på. Stort jobb över hela banan och en riktig pain in the ass för motståndarna, som borde behöva käka valium i periodpauserna efter att ha haft honom farande efter sig i hasorna i en hel period.

Resultaten i övriga matcher gick verkligen med både oss och Tranås. Västervik imponerade igen och slog tidigare seriefemman Kumla borta med 5-2. Bottenlaget Forshaga skrällde och slog nya seriefemman, Mariestad, borta med 3-2 efter over time. Det gör att Vimmerby, på sin tredjeplats, behåller avståndet ner till första lag under Allettanstrecket. Med fem omgångar kvar att spela skiljer det fortfarande nio poäng.

På lördag väntar en ny toppmatch, då tvåan Skövde gästar Vimmerby ishall. Seger där och vi går förbi Skaraborgslaget samt tar ett stort steg mot säkrad Allettanplats. Jag tror vi grejar det. Insatsen mot ett mycket bra spelande Tranås ingav i alla fall förhoppningar. Nu handlar det bara om de två orden "skärpa" och "effektivitet"...