Blytunga avbräck för Mariestad mot Vimmerby

Lördag kl 15.00. Nedsläpp mellan Vimmerby Hockey och Mariestads Bois i en match som är otroligt viktig för båda lagen. Gästande Mariestad har dock åkt på ett par blytunga avbräck i sitt lag.

Mariestads Andreas Ollikainen har under flera säsonger tillhört en av ettans allra bästa målvakter. I år är han dessutom den enda målvakten som har vaktat sitt lags mål under samtliga spelade minuter i serien. Men den sviten spricker i dag. Ollikainen ligger nedbäddad i sjuksängen och är inte med spelarbussen till Vimmerby.

Ersätter gör 18-årige Robin Wallin, som inte har stått en enda minut i serien i år. Den storväxte Skövdefostrade keepern vaktar vanligtvis kassen i Bois juniorlag.
- Han har gjort det jättebra där och kommer göra en kanonmatch i eftermiddag, säger Mariestads tränare Karl Helmersson.

Frånvaron av viktiga spelare stannar dock inte där. Duktige centern Filip Törnqvist är skadad och kommer inte till spel. Sedan tidigare saknas backen Daniel Bertov (avstängd) samt forwardsduon Martin Andersson (skadad), och Henning Dahlberg (sjuk).
- Vi har inte haft fullt lag en enda gång den här säsongen och har ju långt ifrån det i dag också. Men det är ju inget ovanligt, utan tillhör ju tyvärr vår sport. Det är bara att gilla läget och fokusera på det vi kan påverka, menar Karl Helmersson.

 

Mariestad inledde ju serien lite halvknackigt och parkerar nu på sjätte plats, fem poäng från Tranås som innehar den sista Allettanplatsen. På slutet har det dock sett bättre ut för Bois – i alla fall rent spelmässigt. Utöver uddamålsförlusterna mot topplagen Skövde och Västervik har laget slagit Lindlöven och Tranås stort.
- Självklart går vi för seger i eftermiddag också. Vi åker ingenstans utan att tro på att kunna ta poäng. De senaste matcherna har vi lyft oss och vi har en bra känsla i gruppen. Det finns ett streck att spela om innan jul och det är självklart det vi siktar på, säger Bois-tränaren.
- Det är en härlig utmaning att möta serieledaren på bortaplan. Vimmerby är ett väldigt bra lag, men vi slog dem hemma i Mariestad i inledningen av serien och vi kan göra det igen, säger Karl Helmersson.

Till dagens match har Bois dock lånat in 19-årige forwarden Tobias Sjökvist, till vardags i Färjestads J20-lag.

Vill också passa på att hälsa de 23 Mariestadssupportrar, som just nu sitter på en buss på väg till Vimmerby, välkomna!

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0