Ska Arboga knäcka ännu en serieledare?

Jaha, ikväll ska alltså Arboga ta emot en serieledare igen. Det borde få oss Vimmerby-fans att darra lite extra. För du kommer väl ihåg hur det gick senast en serieledare var på besök i Arboga? Just det, det var för en vecka sedan då hemmalaget vände underläge 0-4 mot Västervik och vann med 5-4.
– Vi ska inte tro på förhand att det blir en likadan match. Starten på den här måste bli bättre än mot Västervik. Då hade vi inget första 30 minuterna. Om energin vi hade i slutet mot Västervik och i första perioden mot Lindlöven senast kommer tillbaka kan allt hända, säger IFK Arbogas tränare Andreas Svedberg till BBLAT.
– Vi vet att Vimmerby kommer spela med mycket fart, så det gäller att vi spelar enkelt i egen zon och att killarna hjälper varandra. I offensiv zon gäller det att vara aggressiva, stressa deras backar och slänga många puckar på kassen. Som vanligt.

IFK Arboga dras med en del skador i truppen. Utöver Oliver Nordmark och Tobias Windbladh märks duktige centern Charlie Hellström. Lägg därtill att backen Linus Haglind är sjuk och att AIK-fostrade förstemålvakten Viktor Östlund har kallats tillbaka till sitt ordinarie lag, Lugano, i NLA.
Sedan vi mötte Arboga i hemmahallen i den fjärde omgången (seger 8-4) har också tungt meriterade nyförvärvet från Vålerenga, Jonte Berg, lämnat för allsvenska Västerås.

I Vimmerby spelar som bekant inte lagkaptenen och tillika HockeyEttans skyttekung Jakob Karlsson, som är utlånad två matcher till Södertälje. Ambitionen var att SSK skulle kunna lösa en ersättare till Vimmerby för Jakob, men det löste sig inte. I övrigt är Jacob Isaksson utlånad till Boro/Vetlanda och Jesper Carlsson till Åseda. 15-årige Tobias Fridh skulle varit med som extraspelare men har tyvärr blivit sjuk.
Som center i förstakedjan, istället för Jakob Karlsson, kliver Jesper Danielsson in. Danielssons plats som center i andralinan tas av backen Tobias Jonsson, som inte är ovan vid rollen då han spelade center i några matcher på försäsongen.

På Vimmerby Hockeys hemsida kan du läsa en långt intervju med just Tobbe Jonsson inför kvällens match och om hur han ser på sin nya roll.
 
Vimmerbys lag mot Arboga:
 

Målvakt:

Marcus Evertsson

 

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Björn Jonason - Jesper Danielsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Jesper Söderholm – Emil Wahlberg
Simon Dahl - Tobias Jonsson – Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Markus Palmberg - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Extraspelare: 
Anton Carlsson och Rasmus Davidsson


Extramålvakt:

Calle Brattenberger

 

.



Kommentarer
Postat av: ????

Tobbe center, har vi inga forwards hela fjärdefemman finns ju?spela med dom. Sandlin ska väl utveckla Vimmerby Hockey !

2014-11-12 @ 17:24:29
Postat av: VH Fan

Beundrar grabbarna i fjärdefemman att dom orkar att träna fyra,fem gånger i veckan och åka på långa bortamatcher utan att få chansen att spela. Våga släppa fram våra egna produkter.

2014-11-12 @ 22:08:20
Postat av: jj

jajemensan

2014-11-13 @ 07:00:56
Postat av: Nisse

???: vår "fjärdefemma" består för tillfället av Rasse Davidsson...

2014-11-13 @ 07:40:25
Postat av: Strödahl

Jag tycker valet av tobbe var ett bra val!

2014-11-13 @ 19:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0