Spännande hockeyfredag även utan VH

En synnerligen intressant kväll i den västra HockeyEttan - trots att Vimmerby inte spelar. Mariestad och Tranås är ju de två lag som i första hand förväntas göra upp om den fjärde platsen till Allettan (om vi nu vågar tro att Vimmerby, Västervik och Skövde tar de tre övriga). Och båda lagen spelar i kväll. Mariestad borta i "halvderbyt" mot Grästorp och Tranås hemma i prestigederbyt mot Västervik - två matcher som på förhand känns ytterst ovissa. Visst är gästerna rättmätiga favoriter, men Tranås är starkt hemma och inte heller bottenlaget Grästrop är oävet i sin egen hall (poäng i tre av sju matcher).
Vid seger under full tid för Västervik tar de över serieledningen från Vimmerby och kan samtidigt bjuda Mariestad på draghjälp in i kampen om den sista Allettanplatsen. Säg däremot att båda hemmalagen vinner, ja då kan nog Mariestad säga tack och hej till Allettan.

Två av ettans hetaste backar (efter våra egna Eriksen och Acekered förstås) finns på isen i kväll. Tranås Robin Johansson verkar trivas extremt bra i klubben. Det räcker med att han drar på sig TAIF-dressen så börjar det spruta poäng från hans klubba. Så var det 2010-2011, så var det 2012-2013 och så är det denna säsong 2014-2015. I fjol, då han värvades till Skövde från just Tranås, hade han en poängmässigt bedrövlig säsong med 4+5 på 39 matcher. Säsongen dessförinnan i Tranås snittade han en poäng per match och i år, när ha äntigen är tillbaka där han hör hemma igen, har han gjort 20 pinnar (9+11) på 14 matcher. Med det är Robin tvåa i backarnas poängliga efter vår Jesper Eriksen, som har gjort 25 poäng.
Trea i den listan är Jacob Bertilsson i Grästorp. Två mål och en assist mot Forshaga i onsdags (bland annat avgörande målet i over time), gör att han kan summera 17 poäng (7+10) på de 15 första omgångarna. Oerhört starkt i och med att han lirar i ett lag som hittills bara har tagit 10 poäng och gjort 42 mål – 17 % av dessa mål alltså gjorda av backen fostrad hos kusinen Virserums SGF.

Vi släpper inte Tranås AIF än. För på onsdag är det dags för nästa derby för dem, då de tar emot .... Vimmerby Hockey. Vår första supporterbuss är i stort sett fylld (48 av 50 platser bokade) och en herrans masa bilar verkar det också bli. Ännu en episk VH-tillställning i Tranås, med andra ord.
Om du vill följa med bussen är det med andra ord hög tid att anmäla sig. Gå in på Vimmerby Hockeys facebooksida och skriv in namn och antal personer i kommentarsfältet. Om det nu skulle visa sig att trycket på platser är betydligt större än vad som har anmält sig nu så kollar vi möjligheten att få antingen en större buss eller att köra med en buss till.

Från det ena bottenlaget till det andra. I dag blev det klart att kollegan Forshaga med omedelbar verkan förlorar sin tränare. Peter Nordström är nämligen klar som ny head coach för krislaget AIK i Allsvenskan.

Serietrean Skövde IK har kris på backsidan, med fyra ordinarie backar indisponibla lånar man nu in duktige 20-årige backen Adam Hansen från Södertälje. Till att börja med gäller lånet resterande sju matcher i Hockeyettan. Trots sin realtiva ungdom är Hansen välmeriterad med närmare 60 allsvenska matcher på kontot.

3-2 efter straffar borta mot Arboga i onsdags. Inte alls illa, om du frågar ig. VH hade dessutom otur med tre träffar i trävirket och Arboga är på intet sätt något dåligt lag. "Som vanligt" när det blir straffar vinner vi, och "som vanligt" är det Jesper Eriksen och Alexander Holmberg som är obevekliga. Holma dundrade upp sin straff i krysset och Eriksen skottfintade och la en iskall isare mellan benen på målvakten.

Apropå Alexander Holmberg: Fyra Game Wining Shots på 15 matcher är en minst sagt hyfsad statistik. Det säger alltså att han har "avgjort" mer än 25 % av alla Vimmerby Hockeys spelade matcher. Fortsätt så!

Även i division II spelas det ikväll en väldigt intressant match. Serietvåan Boro/Vetlanda, med inlånade VH-backen Jacob Isaksson, tar emot fyran Nässjö HC i ett laddat Höglandsderby.

Intressant värvning av seriekollegan Kumla i kväll. Örebro-fostrade Markus Andersson har ett antal säsonger i konkursade Nyköping i bagaget, där han har varit bland lagets bästa poänggörare varje säsong. Kvalitetsspelare med över 125 matcher i Allsvenskan.

Men som sagt, nu laddar vi upp inför Smålandsderbyt mellan Tranås och Västervik. Om du är sugen på lite ettanhockey så här på fredagskvällen, och dessutom kunna luta dig tillbaka utan att känna några som helst sympatier för något av lagen, så kan du se matchen live via Internet här. Lite fredagsmys, helt enkelt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0