VH:s succéback till Allsvenskan

Inför den här säsongen kontrakterades VH-fostrade Oskar Carlsson av Karlskoga och Markus Modigs av Almtuna (utlånad till KRIF). Häromveckan lämnade Jakob Karlsson för Södertälje och näste man att byta Vimmerby Hockey mot Allsvenskan är succébacken Jesper Eriksen. I går gjorde han klart med ett tvåårskontrakt med Mora IK, som vann dragkampen om ettans poängstarkaste back. Tills slut stod det mellan Mora och Vita Hästen. Övergången till Mora sker omgående. Redan i dag packar Jesper Eriksen bilen och reser till sin nya klubb i Dalarna. Därmed spelar han inte med Vimmerby i bortamatchen mot Kumla i morgon.

- Självklart ett tungt tapp för oss, men samtidigt ska föreningen vara stolt. Att kunna slussa tre "egna" spelare plus Jesper till allsvenska klubbar inom loppet av mindre än ett år, är väl ett bevis på att vi gör något rätt, säger VH:s sportchef Fredric Jaensson?
- Samtidigt minskar ju inte direkt vår attraktionskraft hos talangfulla spelare och deras agenter när man ser den utveckling, både personlig och spelmässig, som många killar har haft här samt att de ges möjlighet att gå vidare i karriären. Det ringer mer än någonsin.


Fredric Jaensson är redan på backjakt och Jesper Eriksen ska ersättas.
- Ja, så är det. Visst är det svårt att ersätta en kille av hans kaliber och bra backar växer inte på träd, men vi har ingen extrem brådska. Vår backbesättning är stark ändå, säger Jaensson.
Utöver en ny back är ambitionen att en förstecenter samt minst ytterligare en forward ska in i truppen.


.


Kommentarer
Postat av: Haakkoon

Jaha, "vara stolt" - visst, men om klubben har några egna ambitioner att avancera i seriesystemet så kan man ju inte bara släppa sina ledande spelare hur som helst för ingenting. Kontrakt med klausuler att en spelare får bryta kontraktet för spel i Allsvenskan bör undvikas hädanefter - alternativt får den allsvenska klubben betala en rejäl slant. VH kan ju lika gärna lägga med säsongen nu - tack till Södertälje och Mora!

2014-11-25 @ 10:51:18
Postat av: Andreas

Haakkoon tror du att föreningens ambition är att avancera i seriesystemet? Och utan klausulerna i kontrakten kommer ingen spelare att välja VH.

2014-11-25 @ 16:51:19
Postat av: cj

Instämmer till fullo med Andreas.

2014-11-25 @ 16:55:54
Postat av: Haakkoon

Andreas: Om föreningen inte har några ambitioner att avancera i seriesystemet så kan man lika gärna lägga ner. Vad spelar man då för?

2014-11-25 @ 18:38:31
Postat av: Tranåsbo

Tänker att ni (Vimmerby) fortfarande är rätt gröna i div 1-sammanhangen. 5:e säsongen å redan etablerat er i toppen. Tycker personligen det är ruggigt starkt gjort.
En ledarstab/sportgrupp som onekligen har de rätta kontakterna och kan presentera det där lilla extra. Lär annars vara svårt att locka ngn till mörka Småland och en 15000 inv. kommun.
Som Tranåsbo har vi fått en liten derbykänsla (tyvärr med tråkiga inslag ibland) men matcher man som hockeyälskare ser fram emot.
Är övertygad om att om Vimmerby fortsätter på inslagen väg å kan bibehålla sin linje har vi nog "ett nytt Asplöven" snart..
Tack för mig..

2014-11-25 @ 21:58:40
Postat av: Janne

VH kommer att bli starka ändå, det finns en hel del bra spelare kvar.

2014-11-25 @ 22:50:13
Postat av: Andreas

Haakkoon:Man måste oxå vara realistisk och inse sin plats i näringskedjan, att som Vimmerby ha ambitionen att alltid ligga i toppen och vara ett bra alternativ för unga spelare som vill vidare uppåt i sina karriärer kan jag tycka är bra, tror personligen att det varken finns ekonomiska eller publika förutsättningar att spela högre upp, och hur kul skulle det vara med ett botten lag i AS?

2014-11-26 @ 17:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0