Hur laddar man om efter den här urladdningen?

Toppmatch. Derby. Över 2000 personer på läktarna (säsongens bästa publiksiffra i den västra HockeyEttan) och en välspelad match i högt tempo. För oss VH-supportrar blev ju inte kvällen sämre av att vi lyckades besegra suveräna serieledaren Västervik med 4-1 och ge dem säsongens första förlust efter full tid. Och utan att vara allt för färgad så törs jag nog kasta ur mig att det inte var något som helst snack om saken. Tremålsseger och dessutom tre träffar i trävirket.

 

VH-backen Jesper Eriksen efter matchen:

”Då har man vart med om första derbyt mellan Västervik-Vimmerby. Vi gjorde det tillsammans och det var lika fantastiskt som jag förutspådde!”

På söndag är det hemmamatch mot Lindlöven. Hur i hela friden laddar man om till den?

 

Sagt av person i VIKs organisation efter matchen:

”Riktigt imponerad hur taktiskt bra VH gör detta. Defensivt felfritt. Taktiskt är det ju klasskillnad”

Romfors bra i VIK. Även Engsundarna (målis Ludvig ersatte en medioker Hookana efter två perioder) och Bengtsson förtjänar bra betyg. Visst, det finns ju spelare i VIK som kanske är väl så bra individuellt som dessa, men som dock drar ner övriga laget med felfokusering och halvkasst humör när det går emot.

 

VIK-supportern Petter Bergsten på twitter:

”Säsongens första förlust efter full tid, dessutom mot VH, på hemmaplan. Den svider! Den energin som @bjonason visade i båset hade VIK behövt.”

Nämnde skadade VH-snajpern Björn Jonason på twitter:
”Saknar ord. En magisk kväll med en magisk avslutning. Tack tillresta, ni gjorde detta till ett vackert minne.”

Den stoooora VH-klacken (uppskattningsvis 400 VH-supportrar i isladan i Västervik i kväll) sjöng även en lovsång till skadade Björns ära efter matchen.
 Jag fick både gåshud och en tår i ögat, sa Björn.

Jag förstår att alla VIK-fans är ruskigt besvikna i kväll och jag kommer inte alls kasta bensin på elden. Jag vet allt för väl hut surt det är att förlora sådana här matcher. Laget hade inte en av sina bättre kvällar, samtidigt som Vimmerby stundtals gjorde det riktigt bra - inte minst defensivt.
– Spelmässigt var det väl hyfsat jämnt, men vi kommer ju inte till några chanser, sa VIK-forwarden Emil Georgsson till mig i kväll.
– Att få stryk av Vimmerby är ingen katastrof. Nu får vi se till att studsa tillbaka mot Surahammar på söndag, så är vi på banan igen.
– Jag tycker inte vi gör någon vidare match, ändå var det ganska tajt. Tyvärr känns det om att vi inte klarar av det inför så här mycket folk. Jag vet inte vad det beror på, menade en av ettans absolut bästa centrar, som nu (aningen märkligt, om du frågar mig) är omskolad till flyer.

Västerviks tränare Mattias Karlin till Västerviks Tidningen efter matchen:
– Jag är sjukt besviken på hur vi uppträdde. Det var inte jävel som klev fram. Det är ju i sån här match man ska vara som bäst, och vi verkligen inte som bäst i dag.

– Den som hade pucken åkte inte skridskor, och de andra tittade på. Då är det svårt spela hockey. Vimmerby behövde inte förta sig för att vinna, säger Mattias Karlin, som bara berömmer Ludvig Engsund, som ersatte Andreas Hookana i VIK-målet inför sista perioden.

Desto mer nöjd var Vimmerbys tränare Tomas Sandlin:
- Vi gör en helgjuten insats. Jag kan inte begära så mycket mer av en bortamatch - klockrent. Förutom en kort sekvens i den adra perioden, så tycker jag att vi kontrollerar matchen totalt. Vi vinner med 4-1 och har många bud på fler mål, bland annat ett par i ribban och nåt i stolpen.
- Defensivt är vi ruskigt starka i kväll. De skapar egentligen ingenting på oss. Vi följer vår game plan till hundra procent och har full fokus på vår insats.

 

Vimmerbys lagkapten, Jakob Karlsson, efter matchen:

”På väg mot Vimmerby med säsongens tre skönaste poäng i bagaget. Stolt över alla 20 spelare för den enorma klubbkänsla som alla visade ute på isen idag. Nu fortsätter vi på den här vägen. Tack för underbart stöd från läktarna.”

 

Måste nämna Niklas Pavel. En spelare som jobbar i det dolda, men som är så galet viktigt i en sådan här match. Tar striderna med tupparna i VIK – och vinner varenda en. Brutalt bra defensivt. Även Tobbe Jonsson och Jesper Söderholm gjorde nog sina bästa matcher i VH-tröjan den här säsongen.

76,92 % på Andreas Hookana i VIK-målet. 94,12 % på Vimmerbys Calle Brattenberger. Där har du en stor skillnad, även om Calle fick oändligt mycket bättre hjälp av sitt försvar. Calle var en av Vimmerbys bästa spelare i kväll.

Andreas Rundgren. Om man skulle välja ut en kille att blockera skott med tänderna, så har du honom där. Tror att han täckte fyra skott i ett och samma byte i numerärt underläge.
Över lag måste man imponeras av VH-lagets vilja och förmåga att alltid ligga i skottlinjen i kväll. Det var sannerligen inte mycket som gick igenom.

Här hittar du matchreferatet på Vimmerby Hockeys hemsida. Och här är matchfakta.

Och här hittar du VIK-kaptenen Joakim Englunds första spontana tankar efter matchen.

 

Missa inte heller artikeln plus intervjun med felfrie Sebastian Nilsson på P4-sporten. Längst ner på sidan finns även länkar till intervjuer med VH-tränaren Tomas Sandlin samt VIK:s Ludvig Engsund.

 

Avslutningsvis till alla besvikna VIK-fans. Ni får glädja er åt 2000 pers på läktarna och närmare 200 kronor per besökare i ”enkronasbidrag” av era sponsorer. Med andra ord kommer 400 lakan ramla in på kontot inom en snar framtid. Snyggt!


.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Fortfarande storebror 6 raka mot fisk renarna

2014-10-23 @ 12:23:46
Postat av: jj

Stefan ni kommer aldrig bli storebror. Vad är de ni aldrig fattar?

2014-10-26 @ 07:51:02
Postat av: Mc

Bitter jj?

2014-10-26 @ 20:48:33
Postat av: jj

Mc varför bitter det är ju bara fakta
!

2014-10-27 @ 16:20:40
Postat av: Jonas

Vad är en fiskren? :)

2014-10-28 @ 13:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0