Konstig match, konstigt resultat men två poäng

- Ja, det här var ju en bra konstig handbollsmatch, suckar Vimmerbys tränare Tomas Sandlin när han ska summera kvällens 7-6-seger borta mot Borlänge (avgörande på straffar).
- Skämt åsido, det var mycket som var konstigt i den här matchen. Konstigast av allt var domarinsatsen, där spelarna aldrig fick möjlighet att få nå´n känsla för var nivån låg. Det är tråkigt att säga, men så var det tyvärr.

Vimmerby drog på sig hela elva tvåminutersutvisningar – detta i en relativt snäll match.
- Så vill vi självklart inte ha det och det är ju inte alls vårt sätt att spela hockey. Samtidigt kändes det emellanåt som att domaren i efterhand kom på sina misstag, för det ena märkliga domslutet åt ena hållet kompenserades med ett lika märkligt åt andra hållet.
Mest tydligt var det sedan Borlänge felaktigt fått sitt 6-5-mål godkänt. VH-keepern Calle Brattenberger hade lagt plockhandsken på pucken och domare Tommie Modin blåst för blockering. Calle lyfte då på handsken och pucken gled över mållinjen, varpå domaren dömde mål.
- Helt obegripligt. Men han insåg nog som sagt det själv, för bara minuten senare hade han dömt två utvisningar för Borlänge och vi fick spela 5 mot 3, berättar Sandlin.

- Som det nu blev är jag ändå nöjd med att vi åker hem med bonuspoängen. I och med att vi ligger målmässigt under så många gånger, tvingas vi jaga och trycka på. Då blir det att vi öppnar upp bakåt och inte kan spela tajt i defensiven.
Tack vare hårt coachande lyckades Vimmerby äta i fatt underläget och i straffläggningen var Alexander Holmberg och Jesper Eriksson vassa och avgjorde.
- I sådana här matcher, när spelet inte riktigt stämmer och det kryddas med många konstigheter, så måste man ändå hitta sätt att vinna och jag tycker att vi är där nu. Det, tillsammans med fina straffar i avgörandet, är det positiva som vi får ta med oss hem från Dalarna, säger Tomas Sandlin.

Men några fler positiva saker kan vi nog ändå hitta. Alexander Holmberg, nyss uppstigen från influensasängen, noterades för två mål och en assist. Skönt också att se en vass Emil Wahlberg tillbaka igen. Simon Dahl fortsätter att leverera – två nya kassar av honom i kväll. Carl Ackered 1+2 och Jakob Karlsson 1+1 är stabila.
Nä, offensivt är det svårt att se några större bekymmer. Vimmerby har nu gjort 15 mål på de två senaste matcherna och har gjort klart flest mål av lagen i serien. Det som skapar veck i pannan sker istället i andra änden av rinken.
Frågetecken också över disciplinen. Oavsett domarnivån, så är elva tvåminutare och en tia på tok för mycket. Mest frustrerande är avdelningen "onödiga utvisningar". Att dra på sig 2+10 i numerärt överläge är inte okej, helt enkelt. Här måste laget bli mer ordnat.


Fakta från matchen mellan Borlänge-Vimmerby hittar du här.

 

I övrigt i kväll då?

  • Serieledande Västervik var nära att fälla Skövde på bortais. Med en och en halv minut kvar att spela kvitterade Skövde till 3-3. Hemmalaget avgjorde sedan genom att göra 4-3 redan tio sekunder in i over timer efter ett sologenombrott av Skövdes Tano. 1+1 av Emil Georgsson och 0+2 av Fredrik Lindström. I Skövde svarade förre VH-centern Adam Rundqvist för assist till det matchavgörande 4-3 målet.
  • Tranås var överlägset Lindlöven men vann ändå ”bara” med 4-2.
  • I Kumla vände hemmalaget ett 2-5-underläge mot Forshaga till 6-5-seger i over time. Noterbart från den matchen är att tre mål gjordes inom loppet av 14 sekunder i mittperioden. 2-4 (36:31), 2-5 (36:39) och 3-5 (36:45). Nå´n statistiknörd som vet om detta är någon form av rekord?
  • Även i Arboga svarade hemmalaget för en vändning. Med halva matchen spelad ledde gästande Surahammar med 2-1. Matchen slutade dock 5-3 till Arboga.
  • Mariestad hade förvånansvärt svårt mot Grästorp, men tack vare två mål i slutperioden vann hemmalaget med 4-2.
Måste förresten bara lyfta en annan sak. Nybro i topp av den södra HockeyEttan efter fem omgångar. Hand upp den som trodde det innan säsongen.
 

Nåväl, nu laddar vi upp inför fredagens batalj hemma mot Tranås. Ny match, nya möjligheter…

 

.


Kommentarer
Postat av: balla

Jaså, VH hade problem med domaren också? Många matcher kommer faktiskt va "domarmatcher" i vinter. Man får dom domarna man förtjänar, bara klättra i seriesystemet... :)

2014-10-05 @ 22:18:02
Postat av: Anonym

Men får man inte visa missnöje på en dålig domar insats bara för man är i division 1 balla?

2014-10-05 @ 23:11:13
Postat av: balla

Självklart tycker jag det "Anonym"! Försökte vara lite halvironisk. Tänker även försöka acceptera sådana domarinsatser så långt det går denna säsong, allt för hälsans skull :)

2014-10-06 @ 18:19:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0