Målskytten erkänner: "Pucken var inte inne"

Efter 3-2 hemma mot Tranås är Västervik nu det enda obesegrade laget i serien. Tolv poäng på fyra matcher imponerar. Men det som diskuterades flitigast efter gårdagskvällens match var 1-1-kvitteringen, som VIK:s lån från Vita Hästen, Fredrik Lindström, gjorde. Eller rättare sagt, INTE gjorde...

Hans skott tog nämligen klockrent i stolpen och gick ut. Ingen, förutom domare Daniel Söderberg, funderade ens på mål och de lätt förvånade spelarna i Västervik började inte jubla förrän domaren hade blåst.
I dagens Vimmerby Tidning erkänner "målskytten" att det var ett feldomslut:
- Nä, den var inte inne. Den tog i stolpen, men ett mål är ett mål.
På frågan om hur domaren kunde döma mål, svarar Lindström:
- Om jag ska vara helt ärlig, så vet jag inte.

Om Lindström var nöjd med domslutet, så var det desto mer irriterat i Tranås-lägret. Argast av alla var målvakten Emil Jidskog.
- Ingen säger att det är mål. Han (domaren) kan inte döma mål om han inte är säker? Och han kan uppenbarligen inte vara säker eftersom den inte var inne. Deras spelare åker runt och flinar för fan säger Jidskog till Vimmebry Tidning.
- Jag ser det inte från min vinkel, men jag hör hur den tar i stolpen. Den är inte inne men han dömer mål och det vänder matchen. Västervik är bra men det är inte säkert att de hade vunnit i sådana fall, säger en upprörd Emil Jidskog.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Moo

Västervik vann precis allting som går att vinna i den här matchen. Så är det.

2014-10-04 @ 10:33:32
Postat av: Kitte

Förlorade dock sin heder och sportsmanship. Vad är idrott om man inte respekterar den? Titta gärna på klipp där tex Mats Wilander rättar domarens felaktiga beslut.

2014-10-04 @ 11:49:00
Postat av: Job

Kitte, du tror väl inte på fullaste allvar att en ishoxkeydomare ändrar sitt beslut för att en spelare (vik) skulle säga att pucken inte var inne?

Cyklop!

2014-10-04 @ 17:44:12
Postat av: Moo

Givetvis skulle alla djupt hedervärda Tranåsspelare ha fallit på knä och storgråtandes bett domaren ändra sitt domslut om situationen varit den omvända.
Och vem såg rätt egentligen? VIK-backen som sköt skottet, kan inte han ha sett fel t ex? Han stod ju definitivt sämre till än domaren. Personligen hörde jag inte heller tillstymmelse till stolpljud, vilket man brukar göra. Pucken passerade målvakten (men inte målburen) och ingen stolpklang. Vem såg rätt? Målvaketn som stod med ryggen till? Dessutom är allt detta av akademisk betydelse, om ens det. Ni, Tranås, hade förlorat matchen i vilket fall. Svälj och gå vidare.

2014-10-04 @ 19:04:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0